Apel de sprijinire a copiilor și bătrânilor nevoiași cu ocazia Sărbătorii de Paști

0

Asociatia „Nascuta Inger” din Piatra-Neamt va invita la o ,,hora” in care sa ne dam mana cu mana si sa nu fim nepasatori! Peste 75 de batrani si alte zeci de copii nevoiași au nevoie de ajutor. Ajuta de Pasti cu alimente, haine, produse de igiena copiii lasati la mana destinului, familiile sarace, dar mai ales batranii singuri si neputinciosi.

In spiritul Sarbatorii de Pasti va invitam si facem un apel la voi, oameni dragi si buni, sa aducem bucuria Sarbatorii Invierii lui Hristos si in casele acestor oameni nevoiasi, in centre de batrani si de copii. Cea mai mare nevoie a lor sunt alimentele. De aceea, dorim sa ii ajutam din nou cu cate un pachet consistent de alimente. Impreuna putem sa facem o fapta buna contribuind la ajutorarea acestor persoane.

Au muncit o viata, dar la batranete nu au ce manca! Batranetea in Romania este un lux, ne tratam „bunicii” ca pe cetateni de mana a doua. Oare ne-am intrebat vreodata: „Daca ei nu ar fi fost, noi am mai fi existat?”. Batrani singuri, cu pensii de mizerie, sau chiar fara niciun venit, se zbat intr-o saracie lucie si rabda de foame, zi de zi. Acesti oameni ajung sa manance din tomberoane, si pandesc la marginea pietelor momentul in care vinzatorii de fructe si legume arunca marfa stricata la gunoi. Aveam un ,,bunic” care imi spunea ca daca ia jumatate de pastila ii ajunge tratamentul pentru mai mult timp, altul cauta in gunoi oase, le spala si isi facea o supa!

“Un cartof si o coaja de paine, asta mi-e si mie de ajuns si dupa masa si seara. Nici nu mai am lacrimi.”, ne spune indurerata batrana care vinde la coltul pietei cativa papucei crosetati! Merg in casele lor, pereti inegriti de mucegai si saracie, ochi uscati de lacrimile amare le curg siroaie de atata neputinta. Dupa ce au muncit o viata intreaga, si-au dorit ca macar la batranete sa isi traga sufletul si sa aiba o bucata de paine pe masa, sa nu cada prada neputintei! Batrani care zac intr-un pat al neputintei, al ignorantei, inconjurati de o mizerie crancena. O mizerie de care nu mai sunt constienti, batrani care isi roaga sfarsitul, lacrimile le-au ramas singurele pe care le mai au.”, este apelul lui Carmen Suciu de la Asociatia „Nascuta Inger”.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate