Aparatura medicală pentru Spitalul de pneumoftiziologie din Bisericani

0

Luni, 2 decembrie 2013, Rotary Club Piatra-Neamț 2005 a donat Spitalului Județean de pneumoftiziologie din Bisericani un negatoscop Rontgen și un electrocardiograf performant.

Proiectul, initiat cu sprijinul Rotary Club Rotselaar din Belgia, a căpătat continuitate. În august 2013 secția de pediatrie a spitalului Județean de Urgență Neamț a primit echipament medical, ce a constat într-un electrocardiograf performant, un balon resuscitare și un laringoscop pediatric. Acestui eveniment i s-au alăturat, în calitate de invitați, Marian Mocan – Guvernatorul Districtului 2241 România- Republica Moldova și Lăcrămioara Rotaru , Asistent Guvernator – Zona Moldova. Doua luni mai târziu secțiile de Cardiologie, Ginecologie si Pediatrie ale aceleiași instituții au beneficiat de mobilier si echipamente medicale.

”Evenimentul de astăzi, mica noastra contribuție, reflectă preocuparea permanentă a Clubului de a iniția și dezvolta proiecte în sprijinul comunității nemțene,pe diverse paliere: medical, educațional, cultural, artistic, social, sportiv. Așa cum este binecunoscut de către nemțeni, acest proiect se înscrie în suita de acțiuni și proiecte dedicate lumii medicale,finalizate cu succes pe parcursulmai multor ani. Fideli și perseverenți în dezideratul nostru de a face bine comunității, dorim să transmitem nemțenilor că eforturile și preocupările noastre vor continua la același nivel, pentru a contribui la îmbunătățirea vieții sociale. Pot sa confirm că membrii Clubului dezvoltăși în prezent mai multe proiecte, în colaborare cu alte cluburi din strainatate, toate în beneficiulîntregului județ”, a declarat Sever Dumitru Ciubucă, Președinte Rotary Club Piatra-Neamț 2005.

Emilia Ciobanu, managerul Spitalului de pneumoftiziologie din Bisericani, a declarat ca „suntem foarte multumiti de gestul membrilor Rotary Club Piatra-Neamt 2005, mai ales ca intocmisem o lista de dotari anul trecut in care figura un electrocardiograf dar din cauza posibilitatilor financiare foarte limitate nu aveam cum sa-l achizitionam. Prin urmare, este mai mult decat binevenit. De asemenea si negatoscopul primit este extraordinar de folositor pentru citirea radiografiilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate