Apa Serv spune ca e de partea cetateanului. Locatarii bun-platnici debransati abuziv sunt de alta parere

2

In sedinta de Consiliu Judetean de astazi, 30 mai, una dintre problemele abordate a fost legata de calitatea apei potabile din  Neamt. Am putea fi rautaciosi si sa spunem ca in conditiile in care zeci de asociatii de locatari nu mai au apa potabila pe motiv de neplata catre Apa Serv, desi unii locatari sunt bun-platnici, calitatea apei potabile paleste semnificativ ca importanta.


Insa, trecand peste acest aspect, reprezentantul Apa Serv a tinut sa mentioneze in sedinta de CJ ca apa potabila din Neamt este de o calitate foarte buna, mai ales ca s-a investit foarte mult intr-un laborator de analiza a apei. In luna iunie are loc finalizarea laboratorului de la Apa Serv, fiind unul dintre putinele laboratoare din tara care are acreditare RENAR. De pe site-ul oficial al Apa Serv, al carei actionar este Consiliul Judetean Neamt,  aflam ca echipamentele utilizate in acest laborator de analiza a apei potabile sunt dintre cele mai moderne, permitand o analiza foarte eficienta a calitatii si compozitiei apei. Apa Serv sustine ideea ca pe primul plan stau cetateanul si calitatea apei.

Asa sa fie oare?

Sunt foarte multe cazuri in care cetatenii bun-platnici carora li s-a sistat apa potabila abuziv primesc replici de genul: “Nu sunt bani. Daca nu va convine sa va mutati la casa.” Consilierii judeteni sunt de parere ca astfel de replici cinice vor fi aruncate in continuare cetatenilor care sunt cu plata la zi, dar care au de suferit din cauza unor persoane care fie nu pot, fie nu vor sa plateasca intretinerea. Parerea generala este aceea ca celor care administreaza Apa Serv nu le pasa pur si simplu de omul de rand care are de suferit, deoarece chiar daca este un cetatean responsabil, este pus in aceeasi oala cu cei iresponsabili.


Reprezentantul Apa Serv a  fost de acord cu faptul ca intr-adevar exista cetateni care sunt afectati pe nedrept, deoarece unii nu isi achita intretinerea, si isi exprima dorinta de a avea un contract individual cu Apa Serv. In ultimele luni s-au derulat campanii intensive de recuperare a datoriilor catre Apa Serv, punandu-se la fiecare scara de bloc avize care ameninta cu sistarea apei potabile daca nu se achita debitele. Nemtenii au platit de frica si s-au recuperat o parte din datorii, asta dupa ce o perioada apa potabila la unele asociatii a fost sistata, iar nemtenii faceau cozi la pompele de apa din cartier.

Reprezentatii Apa Serv mai spun ca sistarea nu este prima masura care se ia cand e vorba de debite. Intai se discuta cu asociatiile, se negociaza, iar daca nu exista cale de intoarcere se taie in carne vie si se inchid robinetele. Acest lucru se intampla in conditiile in care, in secolul al XXI-lea, intr-o tara care a depasit stadiul de trib, ar trebui sa nu se mai puna problema apei potabile, mai ales acum, in timpul verii, cand focarele de infectie pot izbucni oricand din cauza lipsei de igiena.


Demersuri din partea CJ s-au facut in vederea solutionarii acestui conflict intre Apa Serv si nemtenii datornici si speram ca se va ajunge la o solutie care sa nu ii mai afecteze pe cei bun-platnici. Pana una alta, orice zi in plus fara apa rece creste semnificativ riscul de boli, dar si gradul de nemultumire al cetateanului fata de cei care administreaza banii publici si institutiile care ar trebui sa fie pentru cetatean si nu impotriva lui.

Iosub Mihaela

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Gelu spune

    Bine spus,Sahara!
    In secolul in care traim,si in UE, cum ne place sa clamam periodic,ar trebui ca apa la robinet sa fie considerata de securitate nationala.
    Adica sa nu aiba voie nimeni sa taie apa la un bloc intreg.DSP-ul,SANEPID-ul,au vreo opinie?Sau asteapta linistiti sa apara boli si molime ca-n evul mediu?
    Eu aicea as pune punctul pe i.
    Plus parlamentarii care dorm in papuci si nu pot legifera nici o lege mai nuantata care sa permita accesul in locuinta datornicului in cazul in care datoriile sale depasesc in mod nesimtit un anumit cuantum.In purul scop de a-i intrerupe,individual,furnizarea apei.
    Ca la curent si gaz e simplu.Vin astia fara sa te anunte si-ti dau jos contorul.

  2. sahara spune

    Calitatea apei este o obligatie vitala si nu un merit al lor, ca de aia fiinteaza ca entitate, cu asta tre’sa se ocupe.
    Ce daca suntem blindati pana’n dinti cu apometre individuale, alea la limita bateriei, plus altele, pe scari, coloane, etc., diferentele, mai precis pierderile, tot de locatari sunt platite, ca sa nu mai pomenim de practica imbecila a sistemului ‘paushal’, tu ai contor si-un consum, io administrator am alte cifre si te incarc suplimentar pe matale, dom’locatar. Ce dracu mi-am mai pus apometru si interesele cui le reprezinta ala de la asociatie, sigur e angajat la ApaServ, haha.
    In foarte multe situatii, in cazul celor cu centrala individuala, cheltuielile la asociatie sunt apa, canal, curatenie, iluminat, lift, etc., din care ponderea o detine apa. Ca si in cazul gazului sau energiei electrice, apa ar putea constitui obiectul unui contract individual. Pai, de ce sa nu-i mulgi pe amarashteni la gramada, la ‘paushal’?!
    Extrem de confortabila pozitie de monopol si salariile incasate la timp nu le permite sa ratzioneze ca cei mai multzi nu sunt in imposibilitate de plata din rea vointa. Exista persoane cu bani pe care-i lasa rece factura la apa.
    La toate se adauga si pretul in continua crestere cu justificari care mai de care mai ‘economice’, ca deh, fac si ei parte din elita celor ce detin secretul economiei libere sa faca ce vrea.
    Cand vine vorba de populime, cu ashtia trebuie sa fii dur, fara discutii si cu mana pe robinet – ce-ar insemna sa negocieze tot atat de dur si contribuabilul cu mana pe portmoneu, in functie de performante de costuri, ce daca-si face treburile-n punga si baie, auzi, baie c-o juma’de kil de apa?!
    Dar dai totul uitarii cand te gandesti ca ai sau ai avut apa sfintzita la robinet sau ce sete iti este sau ti-a fost, multumim, Apa Serv, buni crestini!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate