Apa este prea scumpa pentru nivelul de trai al nemtenilor, pierderile sunt mai mari decat consumul, e o porcarie ca un bun platnic sa fie decuplat de la reteaua de apa

1

Cred ca stim cu totii care sunt preturile la toate resursele si mai ales la apa, caci aici sunt cele mai aprinse discutii in Neamt.

Vazand chinul care nu lasa o clipa de ragaz unor jurnalisti nemteni, am zis ca sa facem noi un interviu cu domnul Dughir, director Apa Serv si sa nu ne ridicam de la masa pana ce nu spune domnul director ca „Apa este prea scumpa pentru nivelul de trai al nemtenilor, pierderile sunt mai mari decat consumul, e o porcarie ca un bun platnic sa fie decuplat de la reteaua de apa”.
Nu stim exact cum au pus problema altii de tot bolborosesc acest subiect si nu o mai scot odata la capat, caci noi am cazut de comun acord cu domnul director in 10 minute si am stabilit ca apa e scumpa, pierderile mari si sunt decuplati pe nedrept unii nemteni.
De fapt, dintotdeauna am spus ca pretul apei este ucigator, mai ales pentru pensionari, ca sunt pierderi la apa cam de doua ori cat volumul Lacului Rosu, iar cu faptul ca sunt decuplati de la apa oamenii care au platile la zi, personal mi se pare ca este cea mai mare porcarie care se poate intampla in 2013.
Cu certitudine pretul apei nu doar ca este mare, ci ucigator daca e sa il comparam cu nivelul veniturilor nemtenilor.
Desigur ca generatii de politicieni si mai ales de PDL-isti s-au infruptat legal din contracte de la Apa Serv despre care am scris si noi si multi altii, dar care vor ramane ingropate pe veci, ca au fost facute prin exploatarea viciilor legii si atata timp cat se fura cu legea in mana, putem noi sa latram cat vrem despre moralitate.
Desigur ca si pierderile de apa din sistem sunt nu mari, ci aberant de mari, reprezentand de multe ori volumul de apa al lacurilor de prin judet si e normal atata timp cat retelele facute de Ceausescu au ramas in mare parte aceleasi, politicienii nemteni de dupa revolutie fiind interesati de alte smecherii, nu de schimbatul instalatiilor.
Desigur ca desi se ocoleste subiectul, multi smecheri, majoritatea racordati ilegal nu platesc un strop de apa in timp ce un pensionar amarat nu stie cum sa fie mai corect si cu plata la zi.
Desigur ca nu este in regula si este de-a dreptul o cretinatate ca un om care plateste apa la zi sa ramana fara serviciul de furnizare pentru ca nu stiu ce vecin nu a platit.
Desigur ca smecheriile care se fac cu societatile de apa din Romania sunt multe, si cine zice ca nu e asa, minte cu nerusinare.
Totusi, haideti sa vedem dincolo de efect si  care sunt cauzele pentru care se intampla asa ceva la noi.
– Toate lucrarile si smecheriile se fac prin intermediul unor licitatii ale caror reguli stabilite de politicienii nostri fac posibila fraudarea si falsificarea licitatiilor, iar un roman cinstit trebuie sa fie nebun sa creada ca poate vreodata castiga onest o licitatie importanta. Asadar, cei care fura o fac legal pentru ca si-au facut legi cu care sa poata fura legal, iar la capatul lantului sunt companiile care nu fura legal pentru ele, ci intotdeauna pentru oamenii politici sau influenti din spate.
– Pierderile de apa decontate din banii fraierilor nemteni sunt tot rezultatul unor politici gresite si a faptului ca nici un ales nu a avut interes vreodata sa starneasca vreo campanie de depistare a celor care fura din sistem, ba dimpotriva, in unele comune chiar se evita aceste controale ca sa nu deranjeze „electoratul” .
– Iar despre pretul apei, discutia este de-a dreptul prosteasca pentru ca 99% dintre politicienii votati de noi in Neamt au votat pentru ridicarea pretului la apa si mai mult de atat, nu pretul e o problema pentru ca avem o apa ieftina in comparatie cu multe tari din Europa, problema este ca am ajuns atat de saraci si veniturile nemtenilor sunt atat de mici incat nu ne permitem nici macar sa consumam apa la discretie. Acesta este adevarata problema si acesta este adevarul pe care politicienii nemteni incearca sa il ascunda deturnand atentia de la cauza prin campanii de presa care sa vorbeasca doar de efect. Realitatea este ca suntem suparati ca nu ne permitem aproape nimic, caci daca nemteanul ar avea un venit mediu de minim 500 euro / luna, cine ar sta sa se mai uite la cativa euro dati pe apa, dar asa, javrele de politicieni ne tin in saracie, nu creaza locuri de munca si apoi ne arunca subiecte cu care sa ne sfasiem intre noi ca animalele salbatice, cand vina este la ei, cei care nu incurajeaza productia, nu creaza locuri de munca si nu fac absolut nimic care sa aduca un plus de valoare si sa ridice nivelul de trai.
Parerea noastra ramane in continuare ca pretul apei este aberant de mare fata de nivelul de trai, pierderile sau furturile sunt extraordinar de mari, iar cu decuplarile bunilor platnici ar trebui politicienii astia sa schimbe legislatia ca sa poata omul sa se racordeze separat, ca la gaz, caci la ora actuala e un rahat ce se intampla.
Noi spunem ca sunt probleme cu apa , presa in totalitate, ca niciodata, spune ca sunt aceleasi probleme, chiar si cei care gestioneaza acele lucruri recunosc ca sunt probleme, dar culmea este ca politicienii care pot cu adevarat sa le rezolve nu sa carpeasca situatii sau sa faca compromisuri, nu fac nimic si se limiteaza la a citi presa si eventual la a se certa intre ei pe controlul companiei de apa. Nu am auzit pe nimeni, nici de la CJN, nici vreun parlamentar, sa depuna pe undeva vreo propunere legislativa macar pentru a se permite contractarea serviciilor de apa canal de catre persoanele fizice, ca daca nu se ridica nivelul de trai macar sa nu fie trimisi in epoca de piatra si cei care sunt la zi cu platile.
Tot scandalul apei de la Neamt este o mascarada ieftina, caci  nu se prea vorbeste de cauzele reale, ci doar de efecte.
Pentru pekinezii de paza ai democratiei care latra imediat ce suna cineva la usa, mai jos, in varianta video, domnul director al Apa Serv spune ca apa e prea scumpa pentru nivelul de trai al nemtenilor, pierderile sunt mai mari decat consumul, iar decuplarea bunilor platnici nu este corecta.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. x spune

    1)Nu a-ti atins problema moralitatii(legal se pare ca este ca au o hotarire de CJ) maririi pretului apei pentru cofinantarea investitiilor cu fonduri europene,adica noi toti care sintem racordati la apa trebuie sa platim mai mult pentru a se duce apa unde nu este in special la sate 2)Problema distribuirii uniforme prin pret a pierderilor pe total judet,desi se recunoaste ca sint orase si in special sate unde „pierderile”=furturi sint imense unde utilizatorii au tras apa ca sa aiba de udat gradini pe banii majoritatii 3)Cind Ion Rotaru a adus acel program ISPA se spunea ca ,cu cei 28 mil euro se vor schimba toate conductele de apa din oras,dar a venit Stefan care ia rupt cu amenzi pe austriecii care chiar incepuse sa schimbe tot de la Sarata incoace pina au plecat dupa care Moldocorul a schimbat canalul de la gara pina in statie,a mai schimbat citeva trasee pe ici pe colo si s-au terminat banii,iar conductele au ramas tot cele vechi 4)Acele aparate de depistat pierderile,primul a fost testat prin august 2012 in Dacia nord,48 de specialisti s-au invirtit citeva ceasuri prin cartier pe unde se presupunea ca sint pierderi si cind au zis ca au depistat pierderea,cind au sapat totul era uscat ca era si cam seceta afara,dar acum au acele aparate Adevaratele „pierderi” nu vom trai noi sa le vedem „depistate” pentru ca” politicienii” locali se tot schimba intre ei,ei stiu care este realitatea,iar cind mai iese cite unul din sistem intra altul flamind tot de a lor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate