ANUNT DE SELECTIE pentru un curs gratuit de Competente Antreprenoriale

0

Asociația Comunelor din România (A.Co.R.) și partenerul său Structural ConsultingTM Group implementează proiectul „Comuna, promotor al dezvoltării spiritului antreprenorial în mediul rural”, în baza contractului de finanțare cu numărul de identificare POSDRU/83/5.2/S/58447, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În cadrul acestui proiect se va organiza în perioada 21-26 august 2011 în comuna Ceahlău (județul Neamț) un curs de specializare în „Competențe Antreprenoriale”, pentru 15 persoane cu domiciliul stabil sau reședința în mediul rural al județelor Neamț și Suceava.

Repartiția orientativă pe categorii de grup țintă a celor 15 persoane care urmează a fi selectate până la data de 17 august 2011 este următoarea :

–       10 șomeri

–       un șomer tânăr (cu vârsta sub 25 de ani)

–       un angajat

–       3 manageri.

 

Cursul va avea o durată de 6 zile (5 zile activități de predare, timp de 8 ore pe zi, iar a 6-a zi va fi dedicată examinării participanților). Cursul se va finaliza cu un examen de absolvire, care constă în prezentarea unui plan de afaceri elaborat pe durata cursului.

 

Criteriile de selecție pentru participanții la curs sunt următoarele :

 1. a. Cerințe obligatorii de eligibilitate
  1. apartenența la una dintre categoriile de grup țintă manageri, angajați sau șomeri din mediul rural;
  2. studii medii sau studii superioare absolvite, cu diplomă de absolvire, respectiv de licență;
  3. domiciliul stabil sau reședința în mediul rural, în unul din cele două județe (Neamț și Suceava)
 2. b. Criterii de departajare
  1. abilități de comunicare și lucru în echipă;
  2. cunoștințe de utilizare a calculatorului;
  3. inițiativă antreprenorială.

Procedura de înscriere și selecție:

Candidații sunt invitați să completeze, utilizând modelele atașate, Curriculum vitae format Europass (modelul este prezentat în Anexa 1), Scrisoarea de exprimare a interesului (Anexa 2), Declarația de eligibilitate (Anexa 3) și Declarația-angajament (Anexa 4). Acestea se vor transmite la adresa de poștă electronică aurel@procomune.ro, ca fișiere Word.

 

Termenul limită de transmitere pe mail a celor 4 documente completate este ziua de miercuri, 17 august, ora 12.00. În mesaj se va menționa obligatoriu, în clar, județul pentru care se candidează! Rugăm persoanele interesate să consulte cu mare atenție documentele de candidatură și să urmărească îndeplinirea, mai întâi, a condițiilor de eligibilitate.

 

Candidații selectați vor avea un interviu telefonic cu unul dintre membrii comisiei de selecție. Informații suplimentare despre proiect sunt postate pe www.procomune.ro, www.acor.ro și www.structural-consulting.ro.

 

Lista finală a celor 15 candidați selectați va fi postată pe www.procomune.ro, www.acor.ro și www.structural-consulting.ro, joi, 18 august 2011. Candidații selectați vor fi contactați prin poștă electronică și telefonic, pentru a fi informați cu privire la programul desfășurării cursului de Competențe Antreprenoriale.

 

Toate costurile aferente participării la cursuri sunt decontate prin proiect (se decontează transportul și se asigură cazare, masă și suport de curs). Informăm persoanele care își transmit aplicații pentru acest curs că nu se decontează prin proiect costurile de cazare și masă ale însoțitorilor. Recomandăm fiecărui participant la curs să evite situația de a fi insoțit de alte persoane (soț, soție, copil etc.). În cazuri excepționale, când acest lucru nu este posibil, dorim să fie înțeles faptul că aceste persoane își asumă riscurile ce ar putea fi generate de acest fapt, iar costurile de cazare și masă aferente însoțitorilor vor fi plătite de către ei separat.

 

Aplicanții trebuie să nu fi absolvit un curs de Competențe Antreprenoriale certificat CNFPA în ultimii 2 ani, finanțat din Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013.

 

Relații suplimentare se pot obține astfel :

– la nivelul echipei de implementare a proiectului, de la Aurel RADU (telefon 0723-303.556,

aurel@procomune.ro)

– la nivelul județului pentru care se candidează, de la mentorul-formator din tabelul următor :

 

Județ Nume și prenume

mentor-formator

Telefon Adresa de e-mail
Neamț Achirițoaei Iulia 0740 492.166 julia_ramona@yahoo.com

neamt@procomune.ro

Suceava Gavrileanu Corina 0742 944.128

0736 802.144

cora.consulting@yahoo.com

suceava@procomune.ro

Participanții la cursul de Competențe Antreprenoriale care sunt absolvenți de studii superioare, au posibilitatea de a fi selectați pentru a participa și la un curs regional de Manager proiect, care se va organiza în anul 2012.

 

În cadrul proiectului, inclusiv în activitatea de selecție a participanților la aceste cursuri, Asociația Comunelor din România și partenerul său Structural Consulting Group respectă și promovează principiul egalității de șanse.

 

Detalii despre proiect sunt postate pe site-ul www.procomune.ro.

 

Informații suplimentare pot fi obținute de la

Radu Aurel

Coordonator formare profesională proiect ID58447

Asociația Comunelor din România

Telefon 0723 303.556

aurel@procomune.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate