Ansamblul vocal-instrumental „Floralia“, concert deosebit la Piatra-Neamț

0

Miercuri, 19 octombrie, sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Județean Neamț a fost gazda unui concert de cântece de lume din colecția folclorică a lui Anton Pann, susținut de Ansamblul vocal-instrumental „Floralia“ al Universității de Arte „George Enescu“ Iași.
Evenimentul a fost organizat de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

„Ne aflăm la deschiderea stagiunii muzicale a Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ. Suntem în al doilea an de parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ.  Le mulțumim că sunt alături de noi și cred că e un parteneriat de succes, deoarece, cu mici excepții, sala a fost plină. De asemenea, mulțumesc Consiliului Județean Neamț, finanțatorul nostru principal, că este alături de noi și ne sprijină în organizarea acestor evenimente.”, a declarat Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

La concertul care a prilejuit deschiderea stagiunii artistice 2017 – 2018 a fost prezent și  președintele Consiliului Județean Neamţ, Ionel Arsene, care a preciza  că instituția  pe care o conduce va sprijini mereu asemenea inițiative, recomandând tuturor să participe la acest gen de evenimente culturale.

Membrii ansamblului, coordonați de doamna Irina Zamfira Dănilă, au încântat publicul prin energia transmisă, dar mai ales prin interpretarea autentică a repertoriului lumesc notat de Anton Pann. În program au fost incluse melodii precum „Bordeiașul” sau „Până când nu te iubeam”.
La final, artiștii au fost răsplătiți de public cu aplauze la scenă deschisă.

Ansamblul Floralia al specializării Muzică Religioasă din cadrul Facultăţii de Interpretare, Compoziţie și Studii Muzicale Teoretice a fost înfiinţat în anul 2007, inițial sub forma unui cor psaltic, aflat sub îndrumarea preotului conf. dr. Florin Bucescu, cunoscut folclorist şi dascăl ieşean de muzică psaltică şi reputat bizantinolog. Formaţia este inedită prin componenţa sa mixtă – băieţi şi fete – şi s-a remarcat prin concerte susţinute la Chişinău – Republica Moldova (Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici”) şi la Iaşi (la Filarmonica „Moldova” – în Aula Bibliotecii Centrale a Universității„Mihai Eminescu”).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate