Ansamblul de dansuri populare al municipalităţii din Iznik, Turcia

1

 Seria prezentarii formatiilor participante in cadrul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, eveniment care urmează să aibă loc între 4 şi 9 august, continua.

Detalii despre Festival aici.

Ansamblul de dansuri populare al municipalităţii din Iznik, provincia Bursa, a fost fondat în anul 2004. Are în prezent în jur de o sută douăzeci de membri, împărţiţi pe trei categorii de vârstă: nouă – paisprezece ani, cincisprezece – optsprezece ani şi membri peste optsprezece ani. Mare parte dintre ei activează şi în cadrul unei alte formaţii, „Soarele Anatoliei”, înfiinţată tot în cadrul Ansamblului. În repertoriul oaspeţilor din Turcia se regăsesc dansuri din toate cele şapte regiuni ale ţării – Regiunea Mării Egee, Regiunea Mării Negre, Anatolia Centrală, Anatolia de Est, Regiunea Marmara, Regiunea Mediteranei şi Anatolia de Sud-Est. În timpul spectacolelor, care reprezintă o îmbinare a dansului contemporan cu cel tradiţional, dansatorii turci schimbă nu mai puţin de cincisprezece costume!

Din 2004, au participat la festivaluri internaţionale de folclor în toată Europa. De asemenea, organizează în fiecare an, la Iznik, un festival de folclor care promovează moştenirea culturală de peste două mii patru sute de ani a zonei.

Iznik, micul orăşel din nord-vestul Turciei, este, de fapt, vechiul oraş Niceea, care, de-a lungul timpului, a jucat un rol însemnat în cadrul imperiilor Roman, Bizantin, Selgiucid şi Otoman. Oraşul a fost întemeiat în secolul IV î.Hr., de către împăratul macedonean Antigon I Monoftalmul. Niceea a rămas în istorie mai ales ca locul unde s-au ţinut două dintre cele şapte Sinoade Ecumenice.

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. nationalistu` spune

    V-as ruga frumos sa publicati un program detaliat al acestor manifestari.Cu data ora si loc.Stiu ca ati avut un articol cu asa ceva insa nu mi-a fost prea clar.Multumesc!
    ADMIN: Toate informatiile prezentate pana acum ne-au parvenit de la Centrul pentru Cultura „Carmen Saeculare”. Am luat legatura cu persoana responsabila si incercam sa obtinem un program detaliat. In momentul in care vom avea informatiile la dispozitie vom face un articol cu programul propriu-zis. va multumim pentru interesul acordat acestui subiect.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate