Amendamentul care prevede acordarea sporului pentru condiții deosebit de periculoase personalului din centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, adoptat de Senat

0

Senatul a adoptat miercuri, 4 martie, amendamentul depus la Ordonanța de Urgență nr. 83 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 care prevede acordarea sporului pentru condiții deosebit de periculoase personalului din centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică.
Modificarea vizează ca începând cu anul 2015, personalul din centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică reorganizate după anul 2009 sau nou-înființate după anul 2009 să beneficieze de sporul pentru condiții deosebit de periculoase în mod similar ca și personalul din centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică.
De asemenea, prin această prevedere, se are în vedere eliminarea discriminărilor salariale între aceleași categorii de personal bugetar, care își desfășoară activitatea în aceleași tipuri de centre de recuperare, respectiv cu specific neuropsihiatric, asigurându-se astfel, aplicarea unitară a legii.
Amendamentul a fost depus de senatorul PSD Liviu Pop, ca urmare a discuțiilor avute cu reprezentanții Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Hârlău, în cadrul Comisiei de Dialog Social organizată de Prefectura Județului Iași în luna ianuarie.
“Acesta poate fi considerat un exemplu de bună practică. Asta însemnă de fapt dezbateri constructive în cadrul Comisiilor de Dialog Social organzizate la nivel județean. Sperăm ca și colegii din Camera Deputaților să fie în asentiment cu noi”, a spus Liviu Pop.
Camera Deputaților este decizională în acest caz.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate