AMENDĂ pentru cei care țin telefonul în mână la volan sau fac LIVE-uri pe Facebook

0

Guvernul va aproba în şedinţa de luni,12 august, un proiect de modificare a legislaţiei rutiere prin care li se interzice şoferilor ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului sau a oricărui dispozitiv mobil cu funcţii de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de luni proiectul de Ordonanţă de Guvern pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit acestui proiect, vor fi amendaţi şi cei care folosesc orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, inclusiv cei care conduc vehicule care nu necesită permis auto.

Sunt vizați şoferii care folosesc sau pur şi simplu ţin în mână telefonul sau dispozitivul mobil cu funcţii de înregistrare sau redare text, foto sau video (precum tabletele, camerele foto sau video) în timp ce conduc pe drumurile publice.

De asemenea, cei care conduc pe drumurile publice autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai şi folosesc dispozitivele mobile vor fi sancţionaţi cu patru puncte de penalizare.

Permisul va fi suspendat 30 de zile pentru încălcarea acestei prevederi dacă este comisă şi o altă contravenţie. Modificarea legislativă îi vizează şi pe cei care folosesc un vehicul pentru care nu este nevoie de permis.

Sursa: Mediafax

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate