Ambasada Rusiei a felicitat românii de Ziua Micii Uniri. „Românii nu vor război în regiune!”

0

Prin vocea ambasadorului Rusiei la București, Valeri Ivanovici Kuzmin, Federația Rusă a transmis urări de bine românilor cu prilejul aniversării a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

”Sincerele felicitări tuturor românilor de Ziua Unirii Principatelor Române!! Fie ca 24 Ianuarie să vă aducă sănătate, fericire și multă, multă bucurie alături de cei dragi și apropiați! La Mulți Ani!”, e mesajul Ambasadei Federației Ruse în România.

Aceeași instituție a dat un răspuns dur în această seară cu privire la mesajul transmis de Mișcarea Română pentru Pace din fața ambasadei Rusiei din București: „Românii nu vor război în regiune”. Concluzia ambasadei ar fi aceea că amenințarea rusă e mai mult „un mit”. Federația Rusă acuză SUA de instigare și ipocrizie.

„Românii nu vor război în regiune!”
🔹Ca un „glas al celui care strigă în pustiu” aceste cuvinte au răsunat astăzi dintr-un megafon singuratic al „Mișcării Române pentru Pace” în fața Ambasadei Rusiei la București.
🔹Desigur, acest mesaj nu ne este destinat: Rusia face tot posibilul pentru a restabili un sistem de securitate fiabil în regiune, deoarece acest lucru este în interesele sale naționale fundamentale.
🔹Strigătele-apeluri militante (și de fapt provocatoare) vin tocmai de la Washington (din nou speră să stea afară dincolo de ocean?!). Iar aliații NATO (și sunt o mulțime în România, dacă ar fi să credem declarațiile oficiale și cele ale mass-media) vor fi solidari pentru a respinge amenințarea mitică rusă.
🔹 Iar bombardamentele zilnice și mii (după aproape 8 ani de un adevărat război civil în Donbas!) de victime în rândul populației civile locale provocate de proiectilele și minele neonaziştilor din „batalioanele teritoriale” și unitățile armatei regimului de la Kiev ( vezi rapoartele Misiunii Speciale OSCE de Monitorizare) – niciunuia dintre acești susținători ai umanismului și drepturilor omului nu-i pasă…

Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate