„Am dat mâna cu doi salvatori, pe care îi declar eroii săptămânii” (Adrian Niță, Prefectul județului Neamț)

0

A fi pompier nu înseamnă doar a stinge incendii, nu este doar o meserie. A fi pompier înseamnă a salva vieți, a-ți risca propria viață pentru binele celor din jur.

Oricât de experimentat ai fi, pericolele pândesc la tot pasul și, uneori, capcanele focului sunt imposibil de evitat. Există cazuri în care până și eroii salvatori au nevoie de alți salvatori la rândul lor, pentru că nu poți ști întotdeauna ce se ascunde în spatele flăcărilor dezlănțuite.

Un astfel de accident a avut loc zilele trecute. În încercarea de a salva munca unor oameni, doi pompieri ai Detașamentului Piatra Neamț au fost răniți și transportați la spital. Chiar dacă „gurile rele” au făcut un mare „tam-tam” din asta, cei doi salvatori nu au suferit răni atât de grave și în curând se vor întoarce să salveze și alte vieți.

Zilele trecute, însuși Prefectul județului Neamț, domnul Adrian Niță, a ținut să-i felicite pe cei doi eroi și să le mulțumească pentru tot ceea ce fac, chiar cu prețul propriilor vieți.

Astăzi am dat mâna cu doi salvatori, pe care îi declar „eroii săptămânii“, fiind doi nemțeni de nădejde: Iustin Solomia și Marius Catană – de la Detașamentul de pompieri din Piatra-Neamț, care au căzut de pe acoperișul unei hale din Costișa, în timp ce interveneau să stingă un incendiu. I-am vizitat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unde sunt internați. Astăzi Marius va fi externat, iar Iustin urmează să plece acasă în următoarele zile! Și amândoi mi-au spus că abia așteaptă să se reîntoarcă la serviciu, pentru a fi în folosul nemțenilor!

Regret nespus incidentul prin care au trecut, fiind o dovadă că profesia pe care și-au ales-o este plină de pericole la orice pas. Ba, mai mult, Marius a fost, cu o zi înainte de a suferi accidentul din timpul incendiului de la Costișa, salvatorul unui copil de un an și jumătate care se înecase cu o bucată de măr. El și alți doi colegi de-ai lui – Costel Ciocan și Ioan Ciucanu-Stache, au dat zile unui pui de om, smulgându-l din ghearele morții! Ce împlinire mai mare poți avea decât să știi că o viață există datorită ție, datorită spiritului de inițiativă pe care l-ai avut într-o clipă?!

Băieți, primiți respectul și aprecierea mea! Nu uitați, am convenit că pe 28 februarie, chiar dacă nu veți putea dansa din motive medicale, ne vom întâlni pentru a ne bucura la Ziua Protecției Civile.

P.S.: Iustin, La mulți ani! Ai să mergi acasă cu mai mulți ani decât aveai când ai plecat, dar tot tânăr și curajos rămâi!”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate