Alo! Consiliul Local, TREZIREA! Iar s-a scos la licitație Baia Comunală cu niște prețuri la chirii de te doare capul

Primăria Piatra-Neamț scoate iar la licitație spațiile din fosta Baie Comunală.

Municipalitatea nu este la prima încercare de licitare a acestor spații, numai că la licitația trecută a cam bătut vântul, fiind prețurile prea mari. Oricum nimeni nu a înțeles mare lucru din ”absenteismul” de la licitație și a scos din nou spațiile la ofertat, dar, la fel ca data trecută, pornirea e de la 17 lei pe metru pătrat, un preț care nu are nicio legătură cu realitatea economică, nivelul chiriilor și numărul fantastic de mare de spații libere din Piatra-Neamț. Așadar, avem trei variante:

  1. Funcționarii din primărie care gândesc și pregătesc aceste licitații nu găsesc soluții să diminueze tarifele ca să le aducă la nivelul pieței reale sau habar nu au cum funcționează economia reală în Piatra-Neamț.
  2. Prin primăria pietreană nu mai are nimeni destul sânge în instalație să depășească frica de criticile imbecile ale celor care critică orice, de controalele făcute uneori cu exces de zel de instituții ale statului, de suspiciuni și așa mai departe și aleg să nu se complice cu scăderi de prețuri și strategii de licitare ca să stea liniștiți, chiar dacă această liniște duce la o diminuare drastică a calității administrării bunurilor publice.
  3. Există un plan să se țină prețurile ridicate ca să nu se poată închiria spațiile și să se facă altceva cu această clădire.

Noi credem că este doar o lipsă de bărbăție politică în special din partea consilierilor locali care parcă au înnebunit. Ca să mimeze interesul nețărmuit față de bunurile și terenurile publice când e de concesionat sau vândut ceva vin cu niște prețuri peste nivelul real al pieței, ba se mai trezesc unii aleși să ceară și mărirea acestora prin amendamente pe care toți le votează parcă fără să gândească. Un fel de concurs prostesc între consilierii locali care se transformă în final într-o japcă la buzunarele celor care vor sa investească sau să facă ceva în acest oraș.

Poate ar fi de înțeles prosteala aceasta din consiliul local dacă măcar ar fi un câștig de imagine politică, măcar dacă ar aprecia-o cineva, dar după ce că municipalitatea a ajuns să vândă, concesioneze sau închirieze bunuri sau terenuri la prețuri peste nivelul pieței și consilierii locali fac concurs la mărit aceste prețuri, la final tot se trezește unul care face presă doar din fund de la tastatură și nu are ce scrie și zice că se dă pomană, e pentru clientela politică, e jaf din banul public, m**e PSD, m**e PNL sau ceva similar.

Chiria medie la un apartament mobilat și utilat în Piatra-Neamț este 10 lei pe metru pătrat și primăria se așteaptă să închirieze un spațiu gol cu minim 17 lei metru pătrat? Alo, domnilor din Consiliul Local, lăsați prostiile și aliniați prețurile la realitățile din Piatra-Neamț că aveți gol la piață, ștrand, baia comunală, stadion, sala sporturilor. Treziți-vă la realitate.

Iosub Robert

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate