Alianța Vestului încalcă principiile de bază ale funcționării Uniunii Europene, României și oricărui stat normal la cap

5

Alianța Vestului încalcă principiile de bază ale Uniunii Europene, deci nu va avea cum să funcționeze niciodată eficient.

Uniunea Europeană este construită pe principiul solidarității. Adică cei puternici și mai dezvoltați fac un fel de alianță cu cei mai slabi și mai nedezvoltați pentru a-i ajuta. Astfel de asocieri finanțează UE, nu asocieri între zone dezvoltate care să ducă la o mărire a decalajului între zonele favorizate și cele defavorizate.

Pe acest principiu al solidarității au fost finanțate de la UE, de exemplu, Asociațiile de Dezvoltare Intracomunitară și companiile care livrează apă. Adică  localitățile mai mici cu puțini consumatori unde livrarea apei ar fi costat 100 lei / metru cub au fost introduse în astfel de ADI-uri unde s-au stabilit prețuri unitare bazate pe solidaritate în așa fel încât să poată avea și cei mai amărâți acces la utilități cu costuri decente, plătite de multe ori parțial din încasările de la localitățile favorizate.

Așa funcționează totul în UE. Uniunea dă cei mai mulți bani în special la astfel de asocieri care cuprind în ele și zone defavorizate și nu dă bani niciodată asocierilor numai între zone favorizate. De asta am intrat și noi în UE, pentru principiul solidarității, noi având calitatea de zonă defavorizată a Europei.

Cum ar fi să gândească țările europene precum primarii noștri PDL-iști și să se asocieze Germania, Franța și încă doua state puternice ca să facă proiecte comune și autostrăzi între ele și noi, România să ne aliem cu Bulgaria, Slovacia și Croația, să facem alianța vieții, ca să construim un trotuar care să plece din Bulgaria și să ducă până în Croația, asta dacă ne lasă ungurii să trecem pe lângă gardul lor de la graniță ?

Auzi la ei! Alianța vieții între zone favorizate. Asta înseamnă încălcarea principiilor de bază ale UE, României și oricărui stat normal la cap de pe planetă.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Miron Florin spune

  Asa e romanul daca vede pe unul ca vrea sa se ridice il trage in jos . Acuma daca au facut o alianta intre ei sa coopereze de ce sa nu ii tragem inapoi nu . Foarte bun argument ai .

 2. Petrica spune

  Ia si mai citeste.. Aprofundeaza cateva clipe asupra altor tratate si aliante de genul si dupa aia vino cu afirmațiile de mai sus care mi se par scrise la repezeala.mult succes

 3. Aurel spune

  Asta inseamna sa vrei sa te dezvolti. Noi (Moldova) daca suntem condusi de PSD.. ce dezvoltare sa avem?

 4. NEMTEAN spune

  BRAVO LOR, SA URMAM SI NOI EXEMPLUL LOR, ORICUM SUNT CU 500 DE ANI INAINTEA NOASTRA!!!

 5. Dumitru Tifui. spune

  In Romania este posibil orice,pentru cei bogati.Pentru cei saraci nimic,sunt prea multi.Astai principiul bogatilor egoisti.Comunitatea Europeana are obligatia deciderii finale in asemenea cazuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate