Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 martie 2019
 • :
 • :

Alexandru a trebuit să ia foc… ca să îl observe cineva

Stau și mă uit cu dezamăgire cum s-a desfășurat tot ce a fost legat de Alexandru, băiatul care a ars efectiv în explozia produsă recent într-un apartament din Piatra-Neamț.

Până ce a ars băiatul acesta, pe niciunul nu ne-a interesat cine e, dacă are vreo problemă, dacă are ce mânca, cu ce sa își achite datoriile, dacă are loc de muncă, dacă e mulțumit de sistemul de sănătate, de învățământ, dacă e sau nu de acord cu ce se întâmplă în țara sau orașul lui…

Ar fi putut să aibă băiatul ăsta 10 cancere, să fie dializat, să câștige locul întâi pe lume la fizică, matematică, să își țină respirația 20 minute etc. Dacă nu a violat o babă, nu a ars mai mult de 50% sau nu a tras un glonț în cap cuiva, nu prea ar fi fost de interes pentru majoritatea dintre noi.

E plin orașul de tineri ca Alexandru de care nu ne pasă multora dintre noi. Trecem pe lângă ei zilnic și niciodată nu ne-am pus problema că dacă unul dintre ei ia foc sau își taie o mană sau un picior sau face un infarct și are nevoie de un amărât de stent nu are nicio șansă în sistemul sanitar din Neamț. Am trecut pe lângă ei și o facem în continuare gândindu-ne doar că nouă nu ni se poate întâmpla iar când se întâmplă altuia îl umplem de compasiune.

Desigur că după câte o tragedie cum este cea a lui Alexandru facem cu toții o listă de vinovați care cuprinde pe toată lumea de la guvern până la ambulanțier, dar niciodată nu îi punem pe aceasta lista pe adevărații vinovați, adică pe noi. Noi, cei cărora nu ne pasă că spitalele sunt pline de microbi intraspitalicești și DSP falsifică controalele. Noi, cei cărora nu ne pasă că nu avem măcar un pat unde să punem un ars. Noi, cei cărora nu ne pasă că de ce se întâmplă cu cei care nu sunt rudele sau prietenii noștri sau cum e cazul de față subiecte de presă. Iar noi, presa, vorbesc doar în numele ziarpiatraneamt.ro, ca niște hiene însetate de sânge v-am oferit cât mai multe informații despre un tânăr care se chinuia, că dacă v-am oferi informații despre evoluția spectaculoasă a unui elev care câștigă etapă cu etapă o olimpiadă nici nu ați citi. Ați da numai like de complezență fără să mai accesați conținutul articolului.

Noi suntem vinovați pentru tot. Fiecare avem partea noastră de vină. Luptăm ca disperații pentru supraviețuire și pentru propriile interese, iar empatia apare în cel mai fericit caz după ce se produc nenorociri, când toată empatia din lume nu mai poate da timpul înapoi. De fapt noi încă nu am înțeles că atunci când nu ne pasă de ceilalți de fapt nu ne pasă de noi. Oricând putem fi în locul oricui și nimănui să nu-i pese de noi.

Peste o săptămână nimănui nu-i va mai păsa că cei de la Direcția de Sănătate Publică falsifică controalele legate de microbi intraspitalicești și asta nu se întâmplă doar la Piatra-Neamț, ci în toată țara. Un sistem infectat de incompetență, pus la punct de oamenii lui Băsescu de la PDL ca să ascundă adevărul și să nu fie obligați să investească în spitale. Un sistem perpetuat și acum, ca să nu se închidă 90% dintre spitalele din România. Ca să înțeleagă toată lumea… Ne mințim și ne bazăm pe minciuni. Un mare ars cu peste 50% din corp rană este mai în siguranță să fie operat în parcarea de la orice spital, decât în 90% dintre spitalele din România.

Ar trebui ca cei de la DSP să spună odată adevărul ca să știm cu toții și mai ales să știe și clasa politică situația reală ca să direcționeze banii către aceste lucruri. Dacă DSP minte în continuare pe toată lumea și pe masa guvernanților nu ajung rezultate corecte ale unor controale corecte, nimeni nu va aloca fonduri pentru o problemă care nu există în acte. Orice alt Alexandru va muri la fel și mulți români se vor duce la spitale cu o boală și vor pleca cu două. Și asta pentru că nouă nu ne pasă cu adevărat și pentru că la nivelul DSP se ascunde adevărul.

Iosub Robert
3 comentarii la “Alexandru a trebuit să ia foc… ca să îl observe cineva

 1. Privitor

  Eu sunt vinovatul, nu cred sa publici postarea, insa ce te faci cu pupincuristii care pentru banutul masluit si castigat pe baza de limba trucheaza realitate dement si fac din negru / gri un fals alb stralucitor iar apoi adopta ipostaza de deontologi patetici (la egipteni este o zicala neaosa „las-o jos ca macane”).

  ADMIN: Nu stiu la cine vă referiti…dati exemple concrete

  Raspunde
 2. Cez

  Un articol bun intr-un moment se pare, trist. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. A fost un biet suflet ca si noi de altfel, incercand sa-si croiasca un drum, un drum mai bun. Multa putere familiei cat si celor care l-au cumoscut.

  Raspunde
 3. Ivan Valentina

  Adevărul despre români și nu numai durerea ce ne o provoacă cei mari sus puși nepăsarea autorităților publice și private ne va duce la fund încetul cu încetul.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *