Alexandra Amalia Moisii, consilier local, președinte UNPR Piatra-Neamț:„Primăria trebuie să își schimbe radical politicile de protecție socială! Liberalilor nu le pasă!”

2

Categoriile de persoane dezavantajate social, grupurile vulnerabile cum li se spune într-un limbaj administrativ modern, au reprezentat întotdeauna o provocare pentru administrațiile locale. Primarii din toate localitățile se confruntă cu această realitate, iar în multe locuri problemele celor vulnerabili sunt puse în coada listei de priorități.

„Preocuparea pentru oamenii cu vulnerabilități nu s-a aflat pe agenda administrației liberale. Primăria din Piatra-Neamț a făcut mult prea puțin pentru persoanele cu dizabilități, pentru copiii din familiile cu probleme, pentru comunitățile de rromi sau pentru femeile abuzate și vârstnicii singuri. Ne place sau nu, aceste probleme există, influențează viața din comunitate, iar administrația comunității trebuie să aibă grijă de fiecare. Nu ai voie să lași pe nimeni în urmă!”, declară Alexandra Amalia Moisii.

Este adevărat, mai ales în timpul stării de urgență, s-au văzut „golurile” din ceea ce administrația numește „programe sociale”.  Doar solidaritatea oamenilor și echipele de voluntari au făcut ca grupurile și persoanele vulnerabile să depășească această criză. Dar în societate există multă neîncredere față de ceea ce „ar trebui să facă statul” și există și o oarecare rezistență în ceea ce privește integrarea socială a acestor oameni.

„Primăria nu poate sta deoparte! Este nevoie de acțiune pentru a rezolva acest tip de probleme. Municipalitatea trebuie să producă și să coordoneze o strategie în acest domeniu sensibil și să atragă alături ONG-uri, voluntari, structuri instituționale sau asociative competente. Niciodată această politică a integrării celor vulnerabili nu a fost tratată corespunzător de administrația actuală. Nu se poate să nu îți pese de copiii cu autism sau de vârstnicii fără niciun sprijin!”, mai spune Alexandra Amalia Moisii.

Am întrebat-o pe doamna consilier dacă va mai candida pentru un nou mandat. Ne-a răspuns că UNPR se va prezenta în alegeri în alianță cu PSD, iar reprezentanții UNPR se vor regăsi pe o listă comună cu aliații social-democrați.

„Este foarte importantă calitatea oamenilor care vor alcătui Consiliul Local. Dar insist să spun că este foarte importantă această componentă socială, iar un oraș care se respectă are grijă de toate grupurile sociale defavorizate. Compasiunea trebuie să se regăsească în programe coerente care să contribuie la integrarea acestora. Mă refer la programe de educație sanitară, la un nou cămin de bătrâni, la ajutorul pe care trebuie să îl primească acei copii aflați aproape de abandonul școlar. Mă refer la problemele cauzate de sărăcie, dar și la îngrijirea copiilor cu nevoie speciale. Și mai sunt teme de care nu avem voie să ne ferim. Primăria are obligația ca prin politicile sale publice să aibă grijă de toți pietrenii. Pentru toate acestea e nevoie de schimbare. Este clar pentru noi toți că liberalilor nu le pasă de oameni și de problemele lor!”, încheie Alexandra Amalia Moisii.

dolinex
2 Comentarii
  1. Mocanu Vasile Leonard spune

    Foarte frumos și promițător… Dar să sperăm că nu este doar un vis? Și să încercăm să și realizăm ceea ce zicem!!!

    1. Resmerita vioricaq spune

      Votez Aur mult succes si Doamne ajuta …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate