Alegerile locale au fost amânate prin OUG. Mandatele aleșilor locali vor fi prelungite

0

În contextul crizei COVID-19 în România și a stării de urgență, alegerile locale nu mai pot fi subiect de discuție. În condiții normale, procedurile de organizare a alegerilor locale trebuiau să fie demarate cel mai târziu la data de 14 aprilie 2020.

Acest lucru nu mai este posibil, motiv pentru care, prin Ordonanță de Urgență (luni, 6 aprilie), s-a decis ca procedurile privind organizarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale se iniţiază în termen de 6 luni de la data expirării duratei stării de urgență.

Acest lucru vine la pachet cu prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale până la data preluării, în condițiile legii, de către noile autorități ale administrației publice locale, a mandatelor rezultate în urma alegerilor, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

Având în vedere dificultățile din această perioadă pentru strângerea semnăturilor necesare candidaturilor, Guvernul a decis reducerea la jumătate a numărului de semnături. Dosarele de candidatură și listele de semnături pot fi depuse electronic.

Metodologia de aplicare a prevederilor acestei OUG se stabilește prin hotărâre a Autorităţii Electorale Permanente, adoptată în cel mult 30 de zile de la data intrării în vigoare ordonanței de urgenţă, cu consultarea Autorității pentru Digitalizarea României.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate