AJOFM Neamț, anunț în atenția angajatorilor

0
  • Anunt in atentia angajatorilor referitor la obligatia de a comunica locurile de munca vacante si ocuparea acestora

Potrivit art. 10 alin.(1) din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, „Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.” si potrivit alin.(3) „Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii.”.

De asemenea, potrivit art.41 alin. (2) din aceeasi lege, „Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj au obligaţia de a anunţa în termen de 3 zile agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă la care aceştia au fost înregistraţi.”.

Faptele privind nerespectarea prevederilor mentionate mai sus constituie contraventii, potrivit art.113 lit. a) si e), si se sanctioneaza, potrivit art.114 alin.(1), lit.a) si b), cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei, in primul caz, si cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei, in cel de-al doilea caz.

CONDUCEREA AJOFM NEAMT

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate