Aici sunt banii dumneavoastră: O toaletă publică din Neamț, scumpă cât o garsonieră utilată

2

Deputatul USR Neamț, Iulian Bulai, a semnalat pe facebook o situație cel puțin scandaloasă.

„În Adjudeni/ Tămășeni județul Neamț prețurile pentru lucrările publice sunt mai scumpe decât cele din Viena.”, spune Iulian Bulai.

Deputatul a prezentat niște documente care arată că o toaletă publică costă 85.000 lei sau 17.500 €.

„Cam cât jumătate de apartament ok în municipiul Roman. O simplă toaletă, dotată precar, fără rampă de acces pentru persoanele cu handicap, fără iluminat la intrare, fără uși automate. O investiție rușinoasă. Primarul și majoritatea Consiliului Local aparțin PNL. Eu nu am comentarii. Le aștept pe ale voastre.”, a conchis Iulian Bulai, precizând că sursa imaginilor și a informațiilor este Anton Ghiuzan, consilier local la Tămășeni care a declarat:

De aproape 2 luni există un grup sanitar (toaletă), lângă locul de joacă din Adjudeni. M-am întrebat cât o fi costat această construcție, că doar e făcută din bani publici și am constatat că nici mai mult nici mai puțin decât 85.000 lei, 17.500€.

Este necesar acest grup sanitar, dar mă întreb oare, cum se justifică această suma exorbitantă pentru o toaletă? Vă întreb și pe dvs. Câte toalete ați putea face cu 17.500€???

Mai mult, unde este proiectul de hotarâre pentru această construcție? Ce rost mai are să se prezinte în consiliu local, și să se supună la vot, un proiect care este deja realizat? Doar pentru că așa cere legea? Atunci să respectăm legea.

O altă problemă este faptul că pe deasupra locului de joacă, trec fire de tensiune! Oare nu trebuia mai întâi să se efectueze relocarea liniei de tensiune, și mai apoi să se realizeze locul de joacă? Ei bine, și pentru acest lucru s-a alocat suma de 50.000 lei.

Postarea deputatului Bulai a generat o adevărată dezbatere în care unii spun că prețul nu se justifică, iar alții spun că prețul este unul corect, mai ales că nu este prezentat și un deviz al lucrărilor.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Cineva undeva spune

    Cel mai bine se câștigă când lucrezi cu statul, o lucrare de 3000-4000 euro, asa se îmbogățesc multi politicieni, dacă te gândești ca asa se întâmplă în toată românia, câți bani se pierd de la stat și nimeni nu face nimic, la televizor apare cel care a furat un portofel cu 500 lei de la o bătrână

  2. Gradinaru Neculai spune

    Vin alegerile ! De unde să facă rost de bani pentru propaganda electorală decât din bani publici ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate