Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) – drept la replica – Precizari

1

PRECIZĂRI
referitoare la articolul „Milioane de euro din bani europeni pentru firmele clanului Tărâță”, publicat pe site-ul ziarpiatraneamt.ro în data de 5 august 2013

În virtutea dreptului la replică şi pentru o informare corectă a cititorilor portalului www.ziarpiatraneamt.ro, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) face următoarele precizări referitoare la articolul „Milioane de euro din bani europeni pentru firmele clanului Tărâță” publicat pe portalul menționat în data de 5 august 2013.
În perioada ianuarie – martie 2013, o echipă formată din experți ai Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) și ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a efectuat o serie de controale la proiectele implementate de către firmele menționate în articol. În urma încheierii controalelor respective au fost constatate o serie de nereguli, demarându-se totodată și procedura de recuperare a ajutorului financiar nerambursabil acordat de către APDRP.
Mai mult decât atât, având în vedere faptul că pe parcursul derulării controalelor respective, au existat și suspiciuni de fraudă în implementarea proiectelor respective acestea au fot trimise spre analiză și verificare atât Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF), cât și Direcției Naționale Anticorupție (DNA), încă din luna martie a acestui an.
În acest context, se desprinde clar faptul ca Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit a acționat încă de la început pentru protejarea fondurilor europene și a luat măsuri rapide și tranșante pentru a corecta și elimina aceste situații în care nu au fost respectate regulile de obținere a finanțărilor.
Sperăm ca toate precizările pe care le-am prezentat, ce pot fi susţinute cu date clare şi verificabile, să vă ofere informaţiile necesare pentru a vă putea edifica şi a asigura o informare corectă a cititorilor portalului „ziarpiatraneamt.ro”.

NOTA REDACTIEI :
In primul rand jos palaria pentru raspunsul oferit de APDRP care a ales sa ofere un punct de vedere oficial, nu sa se ascunda dupa birouri ca in cazul altor institutii.
In al doilea rand, atata timp cat APDRP a cerut banii inapoi si a anuntat DNA si DLAF, putem spune ca nu e chiar totul pierdut in acest judet si se mai intrevad sperante de revenire la normalitate.
Speram sa vedem cat mai multe institutii nemtene care sa ia exemplul APDRP si sa nu se mai complaca in situatii urat mirositoare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. x spune

    Numai cu oameni de acest fel,cit mai multi in toate institutiile publice se poate ecarisa de fosilele comuniste si excroci viata publica.Tarita! sa nu indraznesti sa te atingi de ei ca venim toti pedte tine si slugile tale

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate