ADUCEM BASARABIA ACASĂ VIA PIATRA NEAMȚ

1

neamtCampania „Aducem Basarabia acasă” a fost lansată și la Piatra Neamț, iar mai mulți voluntari, membri ai Filialei din Piatra-Neamț a Platformei Civice Acțiunea 2012, sunt prezenți zilnic, în Parcul Central, începând cu orele 17:00, unde colectează semnăturile pentru aducerea Basarabiei acasă.

În România, voluntarii campaniei și-au propus să colecteze cel puțin 100.000 de semnături din cel puțin 10 județe ale României care să susțină o inițiativa legislativă a cărei scop este să apropie cele două maluri de Prut și vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România.

După primele zile, voluntarii campaniei „Aducem Basarabia acasă” din Piatra-Neamț au reușit să strângă peste 400 de semnături iar ținta este obținerea a cel puțin 5 000 de semnături de la locuitorii din Piatra Neamț.

Am început printr-o scurtă informare cu pliante pe care le-am împărțit prin tot parcul. Imediat am început să strângem semnături, să vorbim cu oameni, unii erau sceptici, nu doreau sa fie deranjați, dar când auzeau de Basarabia, parcă se trezeau și vroiau să semneze.”, a declarat Gurău Cristian Dorin, coordonatorul campaniei „Aducem Basarabia acasă” în judeţul Neamţ.

Platforma Civică Acţiunea 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.
www.basarabia-acasa.ro
www.actiunea2012.ro

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Dacu Besonyo spune

    ADUCINDU-TE ACASA BASARABIE TE PREZENTAM LUMII INTREGI CA REGINA CA REGII DIDASTIEI BASARAB OR SLUJIT MUNTENIADACIA PINA LA AN 1714[besonyo sint consemnati la navalirea ungurilor in panonia in an 898 d.c./vz.harta gesta hungarorum] fatidicul an 1714..cind C.Brincoveanu cu cei trei fii si ginerele au fost..TORNA TORNA BASARABIE- MAMA TA TE TINE STRINS LA PIEPTUL EI DE MAMA IUBITOARE SI SINGURA.. NU TE MAI LASA ..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate