Adrian Niță, prefect și politician: Provocări și realizări prin Neamț (VIDEO)

0

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a punctat în cadrul unei emisiuni o serie de subiecte de interes pentru județ.

Una dintre cele mai critice probleme ale acestei perioade este reprezentată de vizitele dese în intravilanul localităților ale urșilor care caută hrană, presărate cu victime umane și cu animale moarte prin curți. Întrucât legislația pune cumva toată responsabilitatea gestionării urșilor pe umerii primarului, Instituția Prefectului a încercat să găsească soluții de sprijin prin diverse întâlniri care s-au făcut cu primarii, cu vânătorii, medicii veterinari și alți responsabili.

„De multe ori primarii au ezitat, poate să acționeze. Am parcurs ordonanța și anexa 2 care prevede exact care sunt situațiile de risc și cum se intervine când este cazul pentru a înțelege cum trebuie procedat. S-au făcut demersuri pentru a înainta către minister cererea ca 4 exemplare de urs, 3 din Poiana Teiului și unul din Pipirig, să fie recoltate, deoarece atacurile au devenit aproape zilnice. Două exemplare au fost deja recoltate în urma acțiunilor.”

Se pare că numărul de urși este foarte mare comparativ cu arealul disponibil, în urma suspendării cotelor de vânătoare, iar Instituția Prefectului a trimis către București o solicitare de modificare a legislației pentru a corespunde cu realitatea din teren, adică de urși să se ocupe specialiștii, în primul rând, întrucât primarii nu au experiență cu gestionarea animalelor sălbatice, deci nu pot lua întotdeauna cele mai bune decizii.

Un alt subiect discutat a fost legat de posibilitatea deschiderii unui spațiu pentru creșă în grădinița de la Speranța, situație care pare a fi blocată undeva la nivel instituțional, între primărie și creșă, deși în urma unor întâlniri la prefectură s-a promis părinților care au rămas fără locuri pentru cei mici că se vor găsi soluții.

De asemenea, s-a mai discutat despre căderile de pietre prin Cheile Bicazului, care pun problema convocării unui comitet județean pentru situații de urgență, dar și despre un drum din Neamț care a devenit din nou practicabil, după o intervenție a prefecturii, întrucât mai multe persoane erau izolate.

Pe lângă funcția de prefect, amintim că Adrian Niță a dobândit recent și rolul de președinte al organizației municipale a PSD Piatra-Neamț. Din această postură, Adrian Niță a explicat care sunt perspectivele organizației, mai ales că urmează un an electoral dificil.

De la București s-a decis ca președinții de organizație să candideze și la funcția de primar. Pentru moment decizia finală nu este luată, va urma o perioadă de sondaje, însă dacă Adrian Niță va obține un scor bun, cel mai probabil va fi alegerea PSD pentru primăria Piatra-Neamț.

Pentru mai multe informații, vă invităm să urmăriți materialul video:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate