Adrian Alui Gheorghe, la cea de a treia ediţie a “Listei lui Manolescu”

1

Marţi, 10 decembrie, la orele 18, în Sala Unirii de la Alba Iulia va avea loc evenimentul anual “Lista lui Manolescu” la care sînt invitaţi să participe poeţii selectaţi de criticul literar şi preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, dl. Nicolae Manolescu. La această ediţie, a treia, după ce primele două s-au desfăşurat la Ateneul Român, au fost invitaţi să participe 18 poeţi din generaţii diferite. De pe lista din acest an fac parte, între alţii: Ana Blandiana, Emil Brumaru, Ion Pop, Ion Mureşan, Nora Iuga, Ioan Moldovan, Lucian Vasiliu, Gellu Dorian, Aurel Pantea, Marko Bella, Rita Chirian, Aurel Rău, Arcadie Suceveanu, Ion Tudor Iovian. La manifestare, pentru al treilea an consecutiv, este invitat scriitorul nemţean Adrian Alui Gheorghe.
Adrian Alui Gheorghe, despre această participare: “E o invitaţie în numele poeziei, al literaturii române care onorează pe oricare participant. E această invitaţie o demonstraţie că poţi trăi la Piatra Neamţ şi să fii văzut, să participi, să depui mărturie că poezia română actual are relief, că e polifonică, că e redutabilă. Sînt convins că Nicolae Manolescu ar putea, în orice moment, să propună alte liste de poeţi la fel de valoroase, că evenimentul în sine nu este destinat autorilor invitaţi, ci e un omagiu adus poeziei româneşti actuale. Dedic această prezenţă în naţionala de poezie a selecţionerului Nicolae Manolescu tuturor celor care mai cred că poezia română are prezent şi viitor, care mai deschid o carte de poezie cu intenţia de a-şi vedea, pentru o clipă, sufletul. Că acesta e, în definitiv rostul poeziei: să ne releve sufletul. Nu credeţi ? Încercaţi …!”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. gelu anghel spune

    Nu inteleg de ce ,,lista” asta trebuie facuta doar de manolescu! Spun asta, pentru ca e limpede ca lumina zilei ca e un critic care nu are ,,organ” PENTRU POEZIE, IAR INVITATII LA GALA SUNT, MAJORITATEA, cei care fac parte din cercul de amici, interese si mismaseli al acestui individ profund nedrept si , vai, ticalos!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate