Administrator de societate comercială reţinut pentru comiterea de infracţiuni la Codul fiscal, contrabandă si evaziune fiscală

0

Poliţistii au confiscat peste 60.000 de ţigarete si 232 de litri de alcool, fără documente de provenienţă. În dimineaţa de 27 septembrie, poliţisti din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Roman, Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Rural Roman si Postului de Poliţie Săbăoani, în colaborare cu SIPI Neamţ, au efectuat două percheziţii: una la domiciliul lui I. Adrian, de 43 de ani, din comuna Săbăoani,  si cealaltă la sediul magazinului mixt ce aparţine firmei administrate de acesta, în urma cărora au fost găsite:
– cantităţile de 22 litri de alcool dublu rafinat fabricat si îmbuteliat în Ucraina, fără banderole de marcaj, de 110 litri de rom, fabricat în România, neetichetat si fără banderole de marcaj si de 40 litri de votcă fabricat în România, neetichetat si fără banderole de marcaj. Pentru întreaga cantitate de alcool I. Adrian nu deţinea documente de proveninţă, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, de către Direcţia Judeţeană pentru Accize si Operaţiuni Vamale Neamţ. Cei 172 de litri de alcool au fost ridicaţi în vederea confiscării.
– 60 litri de coniac cu banderole de marcaj românesti, pentru care I. Adrian nu deţinea documente de provenienţă, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 500 de lei, la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite si s-a dispus ridicarea alcoolului în vederea confiscării.
– 3.088 de pachete de ţigări, de diferite mărci, respectiv 61.760 de ţigarete, de proveninţă Republica Moldova si Ucraina, care au fost ridicate în vederea confiscării. Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere, pe o perioadă de 24 de ore, fiind suspectat de comiterea infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal si comercializare de ţigarete, marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de bucăţi, ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile si colectarea, deţinerea, transportul, depozitarea, desfacerea si vânzarea de bunuri sau mărfuri plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea sunt din contrabandă sau sunt destinate săvârsirii acesteia.
Suspectul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

I.P.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate