Adăpost la Neamț pentru victimele violenţei domestice

0

Victimele violenței domestice din Neamț au, începând de miercuri, 4 martie, un refugiu sigur unde pot primi adăpost și sprijin. DGASPC Neamț a deschis locuința protejată „Venus”, unde victimele pot primi cazare, masă, consiliere psihologică dar mai ales, primesc sprijin și garanția că sunt  în siguranță, că le pasă cuiva de ele.

Locuința protejată special destinată victimelor violenței a fost realizată în cadrul proiectului „Venus – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”, derulat la nivel național și prin intermediul căruia s-au realizat 42 de astfel de locuințe. Totodată, în cadrul proiectului sunt oferite și servicii și programe de specialitate pentru victimele violenței.

foto arhivă

Deschiderea acestor locuințe în martie, o lună eminamente dedicată femeilor, este în fapt un semnal de alarmă pentru societate. Mesajul este acela că femeile, înainte de toate, merită respect iar violențele de orice fel împotriva lor sunt de neacceptat și condamnabile. DGASPC Neamț a oferit întotdeauna adăpost și sprijin femeilor și copiilor în dificultate. Acum, mai mult ca oricând, încurajăm femeile să ia atitudine, să se opună oricărei agresiuni asupra lor sau a copiilor și să ceară ajutor. Trebuie să știe că nu sunt singure iar noi le putem oferi sprijinul de care au nevoie!”, a spus Cristina Păvăluță, director al DGASPC Neamț.

Locuința protejată înființată în cadrul proiectului Venus oferă posibilitatea de a caza simultan cel puțin 6 femei, victime ale violenței. Acestea pot rămâne maximum un an în această locuință cu posibilitatea prelungirii, în cazuri excepționale. Victimele vor beneficia de masă și obiecte de igienă personală pe toată durata șederii dar și de asistenţă psihologică şi dezvoltare personală pentru a depăşi situaţiile de criză precum și de consiliere vocaţională, formare profesională şi inserţie socială.

Orice femeie care se află într-o situaţie de risc poate să sune la numărul de telefon 0800 500 333 (linie gratuită de urgență, disponibilă 24h/24h) și va primi toate informaţiile cu privire la modul în care poate accesa aceste servicii, atât cele de consiliere cât şi cele de găzduire. De asemenea, poate fi îndrumată către echipa de la DGASPC Neamț care îi va pune la dispoziție serviciile necesare.

Tot pentru a veni în sprijinul femeilor abuzate, DGASPC a încheiat parteneriate cu Poliția și primăriile din județ astfel încât aceste instituții să poată îndruma victimele violenței domestice către locuința protejată Venus.

Proiectul a demarat în 2019 și urmează să se finalizeze în 2023, are o valoare la nivel național de 21 de milioane de lei iar suma alocată județului Neamț este de 1,1 milioane de lei.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate