Acuzații foarte grave vin din centrele pentru persoanele cu handicap din Neamț

0

În ultimele luni ne-am îngrozit de ce povești am auzit despre cum ar fi torturați unii oameni instituționalizați în centre pentru persoanele cu handicap din Neamț.

Din păcate, DGASPC nu ne permite să vizităm aceste centre, iar cei instituționalizați se plâng că sunt PEDEPSIȚI dacă comunică cu persoane din exterior și se plâng de ceva.

Se plâng că sunt amenințați cu internarea forțată la spitale de psihiatrie, li se iau telefoanele, iar comunicarea de tip internet e interzisă cu desăvârșire pentru a nu putea trimite imagini din interior și au și camere de luat vederi pe care sunt văzuți. Se mai plâng de mâncare, de rele tratamente, de ”confiscări” ale mijloacelor de comunicare etc.

”Poate faceți dumneavoastră dreptate” ne-a spus un om internat într-un astfel de centru azi. Păi ce dreptate să facem noi dacă DGASPC funcționează ca stat în stat și beneficiază de protecție atât de mare încât încalcă și hotărârile judecătorești definitive?

Rugăm din nou instituțiile care pot verifica aceste centre să le verifice. Noi nu putem să o facem decât încălcând o mulțime de legi și reglementări.

Câteva secvențe din discuția avută azi cu o persoană internată într-un centru pentru persoanele cu handicap din Neamț. Identitatea persoanei este protejată pentru a nu fi PEDEPSITĂ că ne-a contactat.

Iosub Robert

Art. pe aceeași temă:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate