Activitati preventive la biserica ”Sfintii Voievozi Mihail si Gavril” a Parohiei Cut 1 Dumbrava Roșie

0

Timp de două zile, 7-8 august 2013, la biserica Sfinții Voievozi Mihail și Gavril a parohiei Cut 1, 60 de copii din Cut, Brăsăuti Comunicat_Activitati preventive la Biserica Cutși Piatra Neamț, au participat la un complex de activități de informare și prevenire cu tematică rutieră, susținute de ofițerii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii și Serviciului Rutier – Inspectoratul de Poliție al Judetului Neamț.
Prima zi a debutat cu un Te-Deum și cuvântul de învățătură al părintelui paroh Ioan Augustin Politic pentru viață și prețuire a normelor de conduită religioasă și civilă.
După rugăciune, s-a desfășurat o activitate de informare și prevenire ce a avut ca și tematică principală siguranța rutieră: prevenirea victimizării copiilor în accidente rutiere în perioada vacanțelor și respectarea principalelor reguli de circulatie, pentru ca cei mici să nu devină victime unor astfel de situații. Au fost prezentate materiale cu caracter preventiv, filme educativ-preventive de genul “Sa învățăm să circulam corect”, “Strada nu e un loc de joaca”, “Povestea unui copil prevenit”, pe marginea cărora au avut loc dezbateri și a fost organizat un concurs de întrebări și răspunsuri din materialele prezentate. Copiii au primit din partea polițiștilor pliante ce contin sfaturi și recomandări preventive realizate în cadrul campaniei naționale “Alege Viata!”.
Joi, 8 august 2013, a fost organizat Concursul de educație rutieră “Vacanță în siguranță” care a constat în sustinerea unei probe practice la mersul pe bicicletă într-un poligon amenajat în curtea bisericii.
După proba practică copiii au realizat și desene pe asfalt cu elemente preluate din tematica prezentată.
La finalul activităților, copiii au fost premiați cu diplome, rechizite școlare și accesorii pentru biciclete, oferite de instituțiile partenere implicate: parohia Cut 1 și Inspectoratul de Poliție al Judetului Neamț. La buna organizare a evenimentului și-au adus aportul și reprezentanți din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cut, Cabinetului Medical “Sfântul Nectarie” Cut și preoții din parohiile Cut 2 și Brășăuți.”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate