Activități informativ-preventive la Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” din Piatra-Neamț (IMAGINI)

0

La data de 15 martie a.c., polițiști din cadrul din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Neamț au desfășurat activități informativ-preventive, la Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” din Piatra-Neamț.

În cadrul discuțiilor au fost atinse subiecte precum abuzul fizic și emoțional asupra minorilor, precum și metodele de prevenire ale acestuia.

Elevii au identificat împreună cu polițiștii factorii favorizanți și măsurile de prevenire pe care ar trebui să le aibă în vedere pentru a nu ajunge în postura de victimă.

Aceste întâlniri urmăresc încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial.

Recomandări pentru elevi în vederea prevenirii violenţei în şcoli:

– Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii! Evitaţi prietenia persoanelor violente sau conflictuale!

– Dacă sunteți victima comportamentului violent din partea unor colegi sau a altor persoane din anturaj, anunțați profesorii, părinții sau poliția, pentru a fi ajutați!

– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulaţi să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victima acestora!

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate