Activitati educative pentru prevenirea consumului de plante etnobotanice

0

Politistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii Neamt, în colaborare cu specialisti din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Neamt au demarat activităti preventiv – educative, în unitătile de învătământ, pentru prevenirea consumului de plante etnobotanice.

În data de 30 noiembrie a.c., politistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, în colaborare cu specialisti din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Neamt au demarat o serie de activităti educativ-preventive, pentru o informare corespunzătoare a elevilor nemteni asupra riscurilor pe care le presupune consumul de substante etnobotanice. Activitătile au fost demarate în data de 30 noiembrie 2010 cu elevii claselor a –VIII – a din cadrul Scolii Nr. 5 din Piatra Neamt si vor continua în zilele de 02 si 03 decembrie 2010 la Grupul Scolar “Dimitrie Leonida”, Colegiul de Transporturi Auto din Piatra Neamt si Liceul Roznov. Prezentarea unor informatii corecte despre problemele legate de droguri, pot ajuta tinerii să ia cele mai bune decizii atunci când acestia sunt confruntati cu consumul de droguri si chiar pot duce la ajutarea altor persoane să prevină sau să renunte la acest “obicei”.

Elevii trebuie să cunoască consecintele consumului de plante etnobotanice. Aceste substante pot cauza individului probleme fizice, psihice si emotionale si îi poate compromite situatia socio-economică, precum si relatiile cu ceilalti membri ai societătii. Consecintele se materializează prin scăderea capacitătii de concentrare, de învătare, scăderea atentiei si memoriei, abandon scolar, izolarea de grupul de prieteni si pot duce chiar la comiterea de infractiuni – furt, lovire, tâlhărie, viol. Dar cel mai important, tinerii trebuie să constientizeze că riscurile cele mai mari la care se expun prin consumul de substante etnobotanice sunt în plan psihologic si fiziologic, necesitând spitalizarea de urgentă a celor care apelează la consumul unor astfel de substante.

IPJ Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate