Activitati desfasurate de catre Politia Locala Piatra-Neamt in perioada 20-26.04.2015

0

Primaria Piatra-Neamt aduce la cunostinta publica urmatoarele activitati desfasurate de catre Politia Locala Piatra-Neamt in perioada 20-26.04.2015:

In aceasta perioada au fost aplicate 74 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 13.045 lei, din care:

Biroul Siguranta Rutiera = 52, in valoare de 7.805 lei, la:

– oprire, stationare, acces interzis si pietoni = 51;
– H.C.L. 243/1014 privind reglementarea expunerii spre vanzare a autovehiculelor pe domeniul public sau privat = 1.
Biroul Ordine Publica = 14, in valoare de 1.440 lei , la:
– Legea 61/1991 R privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala = 8, din care pentru:
– apelarea la mila cetatenilor = 5;
– lasarea in libertate, fara supraveghere a animalelor periculoase (caini) = 1;
– consum de bauturi alcoolice in loc public nepermis = 2.
– O.U.G. 97/2005 privind actele de identitate = 4.
– H.C.L. 7/2010 privind normele de gospodarire, intretinere, curatenie si estetica in municipiul P.Neamt = 2, din care pentru:
– stationarea autovehiculelor pe spatiile verzi = 1 ;
– pasunatul pe strazile municipiului = 1 .
Compartimentul Protectia Mediului = 7, in valoare de 3.300 lei, toate la HCL 7/2010, pentru:
– depozitarea gunoaielor si a resturilor menajere in euro-pubelele care apartin altor asociatii de proprietari = 5;
– aruncarea sau depozitarea pe domeniul public a gunoaielor si a resturilor menajere = 2 .
Compartimentul Disciplina in Constructii = 1, in valoare de 500 lei, la HCL 7/2010 pentru:
– depozitarea materialelor de constructie pe domeniul public= 1.

Alte activitati:
– pe linie de Protectia Mediului au fost identificate 2 mari probleme:
1. – depozitarile de gunoaie menajere, de deseuri rezultate din constructii etc., in special in zonele periferice ale orasului, inexistenta contractelor cu SC Brantner Servicii Ecologice SA a persoanelor care locuiesc la case, cat si a agentilor economici, precum si a scotocirii europubelelor de catre persoanele fara adapost si a celor care colecteaza resturi alimentare pentru hrana animalelor;

2. – verificarea salubrizarii strazilor si a graficului de ridicare a deseurilor menajere de catre operatorii de servicii de salubrizare.
Cu ocazia desfasurarii activitatilor din teren, au fost aplicate un numar de 7 sanctiuni cantraventionale in valoare de 3.300 lei la HCL 7/2010 si au fost depistate si identificate un numar de 9 persoane, care cautau in europubele resturi alimentare si care au fost atentionate, puse sa faca curatenie si indepartate din zona.

De asemenea au fost efectuate controale la Cimitirul ,,Eternitatea” si Cimitirul ,,Pietricica”, ocazie cu care s-au constatat nereguli cu privire la pastrarea curateniei, neingrijirea vegetatiei si privind executarea lucrarilor funerare si depozitarea pamantului rezultat. A fost invitat la sediul Politiei Locale dl Petrescu Dumitru, director executiv al SC M&D MENS SRL, in vederea rezolvarii deficientelor constatate.
– pe linie de Ordine Publica s-a actionat in patrule mixte, cu lucratori din cadrul Politiei municipiului P.Neamt, zilnic, pe 3 schimburi in cartierul Speranta si pe un schimb in Pta Centrala, precum si cu patrule proprii, din care s-a acoperit cu cate 2 patrule, pe timp de zi si cu o patrula, pe timp de noapte, zona centrala a municipiului si pe 3 schimburi cartierul Valeni II.
– pe linie de Siguranta Rutiera s-a actionat in patrula mixta cu Politia municipiului P.Neamt, pe un schimb si in patrula mixta proprie, cu politisti locali de ordine publica, pe timp de zi.
– in baza ,,Planului Teritorial Comun De Actiune-Cadru’’ elaborat de IPJ Neamt s-a actionat pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic intre orele 07.00-08.15 orele13.00-14.15 din unitatile de invatamant repartizate (Colegiul National ,,Petru Rares”, Colegiul National de Informatica, Scolile nr. 5, 7 si 8), activitate in cadrul careia actioneaza patrule de ordine publica si de siguranta rutiera, in preajma scolilor, cat si in zona trecerilor de pietoni, din zona acestora.

Informare de presa

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate