Activităti de prevenire în mediul rural

0

În ziua de 14 august 2013 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat un complex de activități de informare și prevenire în Târgul Agroalimentar organizat săptămânal, în ziua de miercuri, în comuna Girov, județul Neamț. Activitățile au vizat în primul rând informarea bicicliștilor cu privire la obligativitatea purtării vestei reflectorizante pentru prevenirea victimizării lor în cazul accidentelor rutiere , dar și responsabilizarea tuturor persoanelor prezente în târg cu privire la măsurile de siguranță care trebuie să le adopte fiecare pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuințe, din autoturisme și a furturilor de animale.
Polițiștii de prevenire au distribuit un număr de 300 materiale cu caaracter preventiv și au discutat cu cetătenii oferind sfaturi și recomandări antivictimale și antiinfracționale.
Un număr de 25 bicicliști au primit din partea polițiștilor rutieri veste reflectorizante și pliante personalizate cu sloganul Campaniei ”ALEGE VIAȚA!”.
În perioada următoare , atât în mediul rural cât și în mediul urban, polițiștii rutieri și cei de prevenire vor continua activitățile specifice prin distribuirea a 500 de veste reflectorizante bicicliștilor și conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală și oferirea de materiale de informare în vederea reducerii victimizării acestor categorii de participanți la trafic.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate