Actiuni ale Politiei Neamt

1

În ziua de 17 mai 2011, politistii Biroului Rutier Piatra Neamt au actionat, în municipiul Piatra Neamt, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicatii pietonii, pe fondul traversărilor neregulamentare.

În cadrul actiunii au fost verificate 36 de autoturisme, politistii aplicând 61 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 2.646 de lei, din care 1 pentru defectiuni tehnice minore, 4 pentru nefolosirea centurii de sigurantă, 2 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii vehiculului. 48 de pietoni au fost sanctionati pentru traversare prin loc nepermis si 3 conducători de mopeduri pentru nerespectarea regulilor de circulatie.


Si politisti din cadrul Politiei Bicaz au actionat în orasul Bicaz pe linia combaterii traversărilor neregulamentare, în cadrul actiunii fiind aplicate 16 sanctiuni contraventionale, în valoare de 1.427 de lei. 13 pietoni au fost sanctionati pentru traversare neregulamentară a drumului public. Politistii Biroului Rutier Roman au actionat în data de 17 mai a.c., pe linia combaterii traversărilor neregulamentare.

În cadrul actiunii au fost aplicate 35 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 1.105 lei, 31 de pietoni fiind sanctionati pentru traversare neregulamentară. În mediul rural, politistii Formatiunii de Ordine Publică pentru Mediul Rural Bicaz au actionat, în data de 22 mai, în târgurile din comunele Bicaz-Chei si Borca pentru prevenirea si combaterea actelor ilegale de comert.

În cadrul actiunii au fost aplicate 13 sanctiuni contraventionale, în valoare de 5.200 de lei, din care 11 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva  unor activităti comerciale ilicite. Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 500 de lei.

În noaptea de 21/22 mai 2011, politisti din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt au actionat, în comunele Piatra Șoimului, Mărgineni și Podoleni pentru prevenirea si combaterea actelor de tulburare a ordinii si linistii publice. În cadrul actiunii au fost legitimate 43 de persoane, au fost controlate 25 de autoturisme si au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale, în valoare de 1732 de lei, din care 5 la Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încălcare a unor norme de convietuire socială, a ordinii si linistii publice si 2 la Codul Rutier.


Cu ocazia Zilei comunei Ion Creangă, politistii Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Rural Roman, ai Biroului de Investigatii Criminale Roman si ai Posturilor de Politie Ion Creangă, Icusesti, Horia si Cordun, au actionat împreună cu lucrători ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Neamt, pentru mentinerea ordinii si linistii publice. Politistii au aplicat 32 de sanctiuni contraventionale la Codul Rutier, în valoare de 2.613 de lei.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. vasile spune

    Nu am vazut nici o sanctiune aplicata ptr parcarea,stationarea autovehiculelor in locuri interzise de codul rutier.Cand va respecta si aplica Politia Rutiera Neamt prevederile CODULUI RUTIER si in mun PN in ceace priveste parcarile de resedinta nominalizate de pe partea carosabila a drumurilor si strazilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate