Acțiunea Truck&Bus – Peste 400 autovehicule verificate și 293 abateri constatate

Foto caracter ilustrativ (Sursa Monitorul Botosani)

În cadrul acțiunii ,,Truck & Bus”, polițiștii au acționat pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Polițiștii au verificat aproximativ 400 de autovehicule și au constatat peste 200 de abateri la regimul rutier.

În perioada 10 – 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat peste 400 de autovehicule, destinate transportului de persoane sau de marfă, fiind constatate 293 de abateri la regimul rutier.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 21 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru conducerea sub influența alcoolului și 31 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție și una pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf.

De asemenea, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule și 19 pentru lipsa unor documente ale vehiculului.

Au fost dispuse și 3 imobilizări ale autovehiculelor, pentru defecțiuni tehnice.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 63 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 7 pentru intervenții neautorizate asupra aparatului tahograf, precum și 4 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.

De asemenea, 16 sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 14 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 37 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, iar una pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport.

Totodată, polițiștii au dispus imobilizarea unui vehicul, pentru defecțiuni tehnice.

Sursa: IPJ Neamț

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate