Acţiune, în municipiul Roman, pe linia prevenirii si combaterii infracţiunilor stradale

0

În ziua de 21 octombrie, în intervalul orar 17.00 – 00.00, Serviciul de Ordine Publică Neamţ a organizat, în municipiul Roman, o acţiune pe linia prevenirii si combaterii infracţiunilor stradale si a faptelor prevăzute de Legea nr. 61/1991.La acţiune au participat poliţisti din structurile de ordine publică si poliţie rutieră si lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.În cadrul acţiunii au fost legitimate 93 de persoane, din care 27 au fost atenţionate,au fost verificate 28 de unităţi de alimentaţie publică si au fost controlaţi 11 paznici pe linia respectării prevederilor privind paza bunurilor.Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1740 de lei, dincare: 4 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si linistii publice, 4 sancţiuni la Codul Rutier si 2 la O.U.G.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, resedinţa si actele de identitate ale cetăţenilor români.

Exemple:

Poliţistii l-au depistat pe P. Gheorghe, de 35 de ani, din Roman, care a consumat băuturi alcoolice, pe str. Aprodu Arbore si a tulburat ordinea si linistea publică prin strigăte si larmă. A fost sancționat cu amendă în valoare de câte 300 lei conform Legii61/1991 art. 2 pct. 28 și 25. Poliţistii au depistat un minor, în vârstă de 15 ani, care nu s-a prezentat în termenul legal, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Populaţiei, pentru solicitarea actului de identitate. Minorul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de20 de lei, conform O.U.G. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, resedinţa si actele de identitate ale cetăţenilor români.

I.P.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate