Actiune a Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate Neamt pe linia traficului de persoane

0


În perioada 22 – 24 februarie 2011, politisti ai Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate Neamt, în colaborare cu S.I.P.I. Neamț, si sprijiniti de luptători ai Serviciului pentru Interventii Rapide Neamt, au organizat o actiune în municipiul Oradea, sub coordonarea procurorului din cadrul Biroului Teritorial Neamt al D.I.I.C.O.T., pe linia traficului de persoane.

Astfel s-a reusit prinderea si anihilarea unui grup infractional al cărui lider era T. R., de 45 ani, din mun. Piatra Neamt, care a constituit o grupare infractională ce avea ca principală preocupare racolarea de persoane cu posibilităti materiale modeste, minori si majori, în scopul obligării acestora la comiterea mai multor furturi în străinătate, în special în Germania.

Membrii grupării promiteau victimelor locuri de muncă bine plătite pe teritoriul Ungariei sau Germaniei, însă, în momentul în care acestea ajungeau la destinatie, erau obligate, prin violentă fizică si amenintarea cu moartea, să comită furturi din avutul privat, T. R. fiind beneficiarul direct al produsului infractional.

Pe parcursul cercetărilor efectuate de procuror au fost identificate si audiate 4 victime din judetul Neamt. Împotriva lui T.R. procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus măsura retinerii pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârsirea infractiunilor de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat, faptă prevăzută si pedepsită de art. 8 din Legea nr. 39/2003 si trafic de persoane, fapta prevăzută de art. 12 si 13 din Legea 678/2003. Astăzi suspectul va fi prezentat Tribunalului Neamt cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., pentru documentarea întregii activitătii infractionale a grupului.

Stiri Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate