Acţiune a Poliţiei Rutiere Neamţ pe linia prevenirii evenimentelor rutiere

0

În ziua de 22 august a.c., între orele 17.00 – 01.00, pe drumurile judeţene si comunale din judeţul Neamţ, poliţistii Serviciului Rutier Neamţ, în colaborare cu efectivele de ordine publică din mediul rural, au acţionat pe linia prevenirii evenimentelor rutiere si a combaterii consumului de alcool la volan. În cadrul acţiunii au fost aplicate 333 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.510 lei, din care 14 sancţiuni pentru consum de alcool la volan, 3 sancţiuni pentru depăsire neregulamentară, 1 sancţiune pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului, 1 sancţiune pentru nerespectarea semnalelor poliţistului, 39 pentru viteză neregulamentară. 98 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor de mopeduri, 26 biciclistilor, 10 căruţasilor si 4 pietonilor. Au fost reţinute 19 permise de conducere ( 14 pentru consum de alcool la volan) si au fost reţinute 3 certificate de înmatriculare pentru lipsa asigurării obligatorii auto.
Au fost constatate 12 infracţiuni la regimul circulaţiei după cum urmează: 7 infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, 1 infracţiune pentru refuz de recoltare probe biologice, 1 infracţiune de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, 2 infracţiuni de conducere având permisul anulat sau reţinut si 1 infracţiune de conducere a unui autoturism neînmatriculat.
Exemple:
În ziua de 22 august, în jurul orei 18.00, un echipaj de poliţie rutieră l-a depistat, pe drumul comuna din satul Cut, comuna Dumbrava Rosie, judeţul Neamţ, pe P. Laurenţiu, de 39 de ani, din comuna Valea Lupului, judeţul Iasi, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibaţiei de alcool în sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate