Accident mortal în localitatea Săbăoani. Două persoane şi-au pierdut viaţa

0

În noaptea de 01/02.10.2016, în jurul orei 22.00, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe strada Orizontului, din localitatea Săbăoani, a avut loc un accident rutier soldat decesul a două persoane.
Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că în timp ce un bărbat de 35 de ani, din Roman conducea un autoturism pe strada Orizontului, într-un sector de drum în curbă la dreapta, a pierdut controlul vehiculului, a pătruns pe contrasens, după care a circulat prin şanţul betonat din partea dreaptă a direcţiei de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de iluminat public.accidents
În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat şi a rămas pe cupolă în afara carosabilului, rezultând decesul conducătorului auto și a pasagerului din dreapta față, un tânăr de 27 de ani, din Săbăoani.
Totodată, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 35 de ani nu purta centura de siguranță.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă.

CENTURA DE SIGURANŢĂ SALVEAZĂ VIEŢI!
Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive – folosiţi-le, deci, chiar şi pe distanţe scurte, în trafic local! Folosirea centurii de siguranţă, în caz de accident, crește șansele de supravieţuire de la 40% la 60%. Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, reglând înălţimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului şi nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust şi bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.)
Dispozitivele de tip „airbag” sunt, de fapt, sisteme suplimentare de retenţie care au eficacitate numai dacă centurile de siguranţă sunt cuplate!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate