A preveni înseamnă a salva

0

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, o activitate de informare preventivă adresată celor 40 de elevi, proveniţi din familii afectate de inundaţii,  aflaţi în tabără în staţiunea Neguleşti. Copiilor le-au fost prezentate, într-o manieră interactivă, materiale video şi pliante referitoare la măsurile de prevenire a producerii unor situaţii de urgenţă, greşelile care se fac de către cei care se confruntă cu asemenea situaţii, dar şi modul corect de comportare care trebuie adoptat atunci când aceştia se confruntă cu pericole.
Activitatea face parte dintr-un proiect amplu, desfăşurat la nivel naţional de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, intitulat „O casă sigură – O viaţă în plus: Respectaţi măsurile de prevenire”, care are drept scopuri scăderea numărului de incendii produse la locuinţe şi gospodării cetăţeneşti, reducerea numărului de victime în urma incendiilor, cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unui incendiu, cât şi cunoaşterea modului de apelare la dispeceratul 112 în cazul producerii unei situaţii de urgenţă în locuinţe.
Proiectul are drept grup ţintă copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, respectiv 7 şi 14 ani, în special, din familii cu posibilităţi medii ori reduse de trai şi se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate