A.N.A.F. pune I.S.U. cu botul pe labe

5

Inspectorii ANAF au dat o lovitură grea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din toată România. Odată cu operațiunile de suspendare a activității celor care nu dau bonuri fiscale sau a celor care au sume de bani nefiscalizate în caserie, au început controalele prin piețe, oboare și clădiri cu standuri comerciale. Pentru toate aceste zone au atribuții de control și cei de la ISU, care aprobă planurile de evacuare în caz de incendiu sau scenariile de evecuare pentru alte calamități. În timpul controalelor efectuate, inspectorii ANAF au reușit să demonstreze că toți timpii necesari evacuării au fost calculați total neprofesionist și greșit de către cei de la ISU.standuri-inchise
De exemplu, pentru evacuarea totală a unei piețe sau bazar, cei de la ISU apreciază că este necesar un timp de peste 1o minute iar în cazul zonelor de standuri timpii necesari evacuării depășesc în funcție de clădire chiar și 20 de minute. Odată cu începerea controalelor în piețe, oboare și zone de standuri, inspectorii ANAF au reușit să scoată timpi de evacuare cu 50% mai mici decât apreciau cei de la ISU, o performanță deosebită dacă punem la calcul că evacuările produse la sosirea inspectorilor fiscali au fost cu tot cu închisul tarabelor sau standurilor.
Credem că specialiștii ISU ar trebui să își reanalizeze scenariile de evacuare iar pentru documentare le recomandăm să vizioneze o inspecție ANAF într-o piață sau într-o zonă de standuri și să observe cum în cea mai mare liniște și în deplină ordine, dar și cu foarte multă viteză, se închide absolut totul, tarabe, standuri sau chioșcuri, cei de la fisc neapucând să controleze mai mult de 1-2 comercianți.
Deci, fără nicio urmă de îndoială, normativele ISU în ceea ce privește evacuarea comercianților sunt infirmate în teren de controalele efectuate de inspectorii ANAF.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Adina spune

  E doar un pamflet..(.vis-a-vis de cei care au „evacuat” – a se citi fugit – de controalele inspectorilor ANAF !!! ) . Parerea mea…!

 2. nicu spune

  Mai oameni buni voi sunteti un pic cam „blonzi”

 3. catalin spune

  De cand se ocupa ANAF DE EVACUARE??? Credeam ca doar inchid firmele pt 5 lei :))))) sau poate incepe si ISU sa faca controale pe linie economica:)))) de asta nu merge nimic in tara asta, pentru ca mentalitatea de baba la coltul pietii s a metamorfozat si a ajuns in institutii. Daca arde la ANAF, oare cat va conta planul de evacuare ?:)))

 4. mihai spune

  sa calculeze anaf timpii dc isu nu i calculeaza bine. anaf in primu rand s-a trezit acuma sa faca controale dupa o perioada in care a dormit. si voi de la ziar alimentati populatia cu tot felul de prostii. iosub robert du te la furat ! articol de 2 lei.

  ADMIN: Toată lumea a ințeles articolul ….numai tu nu 🙂

 5. cipandeil spune

  de obicei astfel de articole erau semnate de Satocrac Vasile…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate