A inceput restaurarea Curtii Domnesti

0

Dupa cum arata proiectul, se pare ca la finele aceste lucrari va rezulta o zona cu potential turistic. Acum ramane de vazut ce va iesi, deoarece povestea a inceput cu o dezbatere publica si cu un concurs de solutii castigat de firma Caro Serv din Piatra Neamt care se pare ca nu mai este in carti acum. Este interesant de urmarit daca ceea ce au vazut nemtenii in urma concursului de solutii va iesi in final.


La aceasta ora  proiectantul este firma S.C. Avensa Consulting SRL  din Iasi care si-a batut joc de consilierii locali din Suceava, tocandu-le 270.000 de euro din bani publici pentru o mapa de zece foi si o prezentare de cinci minute. Cu acesti bani, 11,2 miliarde de lei vechi, firma Avensa Consulting SRL ar fi trebuit sa realizeze un Plan Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Suceava in care sa fie formulate solutii concrete pentru dezvoltarea si consolidarea Sucevei ca centru economic si turistic. Reprezentantii Avensa i-au convocat pe consilierii locali ai municipiului Suceava la o intalnire, in sala de sedinte a Consiliului Local, pentru a le prezenta solutiile pe care le propun pentru dezvoltarea orasului. Firma de consultanta a reusit sa adune la sedinta doar patru consilieri locali si pe cei doi viceprimari. Cele doua reprezentante ale Avensa Consulting SRL au sustinut o prezentare de cinci minute in care au afisat cateva harti si doua-trei vorbe despre ce se va realiza in Suceava cu banii care deja au fost alocati prin desemnarea municipiului ca pol de dezvoltare urbana.
Lasand la o parte proiectantul, va putem spune ca firma ce va realiza lucrarea in calitate de constructor este Romconstruct Holding Group S.A. ce apartine domnului Turcu Vasile, actionar la Clubul Dinamo, firma acuzata de Mugur Ciuvica ca a primit in mod suspect doua contracte de foarte multe miliarde cu Ministerul de Interne. Tot pentru aceeasi firma, un ministru al Culturii si Cultelor a cerut Curtii de Conturi si Parchetului sa ancheteze cum de a primit aceasta firma 509 milioane pentru reparatii curente. Speram ca aceasta firma fantastica sa nu faca in Piatra Neamt cum a facut la repararea cladirii Inspectoratului General al Politiei, unde fusese aleasa pentru ca oferise „pretul cel mai scazut”. Numai ca  in urma incheierii a 16 acte aditionale la contractul initial, s-a ajuns sa se plateasca firmei Romconstruct uriasa suma de 146 miliarde lei, adica de 286 de ori mai mult.
Oare noi suntem primii care am descoperit ca aceasta firma a cerut si primit sume mai mari de 286 de ori decat ce promiteau  ca sa castige licitatii cu cel mai mic pret?

In linii mari, ideea care a fost expusa public legata de amenajarea Curtii Domnesti este de bun augur pentru turismul nemtean, desi foarte multi specialisti spun ca vor fi  grav alterate elemente istorice, din punct de vedere economico-turistic este o idee buna. Ramane de vazut cat se va realiza din ce am vazut noi in propuneri si cat va castiga orasul din aceasta lucrare.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate