Ziua Poliţiei, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

0

 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” sărbătoreşte Ziua de 25 Martie – Ziua Poliţiei, printr-o serie de manifestări, între care şi o inedită expoziţie ce reuneşte, pe de o parte fotografii realizate la faţa locului în diverse acţiuni specifice, iar pe de altă parte cărţi şi lucrări de specialitate ale unora dintre poliţiştii nemţeni precum şi câteva volume de carte veche, recuperate din comerţul ilicit cu valori de patrimoniu.
De asemenea, colecţia de ecusoane reprezentând însemnele diferitelor organisme de poliţie de pe mapamond, colecţie aparţinând comisarului şef de poliţie Neculai Catană, completează în mod fericit ansamblul vizual menit să ofere o perspectivă festivă asupra activităţii poliţiei în general şi a poliţiei nemţene în special.
Adrian Alui Gheorghe: „E o altă perspectivă asupra unei profesii extrem de responsabile în societate. Expoziţia de fotografie, de exemplu, cuprinde secvenţe din teren, surprinse de poliţiştii aflaţi în misiune şi care dincolo de cazul aflat în derulare văd prin obiectiv un peisaj, un portret, o floare. Cîteva fotografii sunt, realmente, de antologie. Apoi un poliţist de la criminalistică, Teodor Sandu, îşi îmblînzeşte sufletul scriind poezie, cărţile din expoziţie sunt mărturie; Vasile Checheriţă, care a slujit o viaţă în poliţie, la circulaţie, scrie în notă morală, fabule, epigrame, anecdote versificate. De remarcat cărţile ştiinţifice ale lui Vitalie Josanu, cu preocupări în domeniul patrimoniului cultural.”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate