Covrigăria ”Petru” închisă de inspectorii antifraudă de la ANAF

37

Într-un oraș în care nu se închid firme ce fraudează milioane de euro a fost închisă covrigăria ”Petru” din centrul orașului pentru că nu dădea bonuri fiscale. Fără nicio discuție inspectorii antifraudă de al ANAF au suspendat activitatea covrigăriei pe bună dreptate și în temeiul legii pentru că, nu ? .. cine fură azi un ou mâine va fura un bou. Doar că la Neamț sunt unii care fură cirezi de boi și nu le suspendă nimeni activitatea …

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
37 Comentarii
  1. radu_bctr spune

    este interesant cum au fost incadrati acesti comisari ai ANAF pe functii? nu pebaza de pile?

  2. edi spune

    Interesant ar fi,daca intr-o zi ,organele de control,ar verifica si ”marii contribuabili” gen KAUFLAND;BILLA;PENNY;LIDL etc. ,si daca cineva poate demonstra ca NU SE CONSTATA,plus sau minus 10,20,50 banuti,inseamna ca……Deci,vorba fabulistului,”noi vrem egalitate,dar nu pentru catei”…..

  3. edi spune

    Inca o data se confirma,faptul ca opiniile cetatenilor sunt STRANS legate de statutul si ocupatia lor.Cei care muncesc,”la stat” au salariile asigurate si nu au presiunea ca acesta poate fi influentat de activitatea prestata,si cei din mediul privat,care stiu CLAR ca remuneratia sa este starns legata,luna de luna de modul si cantitatea efortului depus.CINE NU STIE CE INSEAMNA SA FACI PLUS VALOARE,ADICA DINTR-UN LEU, SA FACI 1,5,ACELA NICIODATA NU VA INTELEGE ADEVARATELE PROBLEME A CELOR CARE PRODUC CEVA IN SOCIETATE!!!AMIN.

  4. feraru marcel spune

    @ Popa Gheorghe Adrian : 1.- Apoi dom’ doct.-or, mi se pare mie, da’ tare mai seamana cu ce spusai io, doar ce-i schimbarati prenumele…. S-apoi, ce, nu ne-ntretinem noi frumos si cilivizat ? Ce mai conteaza cum ma cheama pi buni, ca doar nu sunteti de la melitie…… Ori…….lucrati sub acoperire…..descoperit….?? Zaceti-mi marcel cu m mic ca nu-s ranchiunos s-om continua sa ne mai conversam, daca doriti pentru ca sa NU, atunci….. dati-mi da-ntales si io ma execut ! Acelasi, ca intotdeauna respect ! PENTRU POPA ! Ca avocat, sincer, nu ma interesati ! HRRRRRR !!!

  5. feraru marcel spune

    ANAF-ul e JUPAN !! Aflu de la tembelizor, ca intr-un orasel moldav, cerberii au inchis un magazin, pe timp de o luna si au aplicat o amenda de 5000 de lei…. De ce ? Pentru ca lipseau din sertar 50 de lei…. Cum si-au dat seama……pai au scos zetul si fata de ce era batut in casa, lipseau 50….. Deci, putem presupune ca tot ce se incasase de la clienti, fusese, conf. legii, introdus in casa fiscalizata ! S-atunci, bai anafutule, ce te-o deranjat ? De cand vanzarile zilnice sunt proprietatea ta ?? Banul e al firmei, al patronului, ca nu t-o cerut tie bani sa functioneze ! Banul tau se calculeaza la sfarsitul lunii, cand face contabilul balanta, luand toate incasarile fiscalizate si cheltuielile asemenea, facand calculele necesare ! Ala-i banul tau !! Da’ cu angajatii, ce-ai avut, bai anafiorule ? De ce-ai inchis „mustaria” ? Ce mai duc oamenii aia acasa o luna de zile ? Sau vrei sa-i asmuti pe lucratori, contra patronului ? Ca, n-asa, patronul ii obliga sa nu bata in casa ! Urat se poarta guvernantii astia, care au inteles de prin 2012, ca cel mai usor e sa-i invrajbesti pe Romani ! Mama lor de patroni, ca moare bugetul de cat fura ei ! Cat fura EI, guvernantii, e alta poveste, cu seifuri, lingouri, tablouri si…..lignit… Ori…..LIHNITI….

      1. popa gheorghe adrian spune

        Dan Puric s-a exprimat printr-o alta „maxima” ca poporul roman e handicapat…concluzia o trageti si dvs. si ceilalti postaci dupa mintea fiecaruia. Daca venea de la mine spuneati ca sunt rau…asa…Si da, Romania este o tara de HOTI!!! De la ministru la ala care matura strada si tre sa-i dai 10 lei sa mature si in fata casei tale, desi e tot domeniu public. Ca se fac abuzuri e una, dar ca in Romania fura de la cel mai mic la cel mai mare, iarasi e un adevar trist. DE UNDEVA TREBUIE SA INCEAPA!!! S-a vrut sa se inceapa de jos…BINE CA S-AU APUCAT DE TREABA! Daca pe cei de sus n-o sa-i atinga nimeni, oamenii mici o sa iasa in strada sa-si faca dreptate. PANA ACUM ROMANII O DUC BINE, INCLUSIV DVS. D-LE „MARCEL”. CAND N-O SA AVETI CE MANCA, SIGUR VETI IESI IN STRADA. Dar, pana atunci, spor la comentarii stufoase!! eu ma delectez scriind…asta mi-e meseria

        1. feraru marcel spune

          Cine-i Dan Puric ? Oh, scuze, da’ ce sa cereti de la un handicapat ca mine…… Eu stiu un banc…..
          Cica ursul mergea el agale prin padure si deodata vede pe melc
          alergand….. sa rupa pamantul, nu alta.
          – Ce faci melcule? Unde fugi asa?
          – Ce sa fac, raspunde melcul, vine D.N.A.-ul sa ma aresteze !
          – Pai de ce?
          – Pai : eu am casa, tata casa, mama casa, sor’ mea casa…. De asta.
          Sta ursul, se gandeste putin si o rupe si el la fuga. Si fuge, si fuge ……. Se intalneste cu costarcul. Cocostarcul il intreaba:
          – Ce faci ursule? De ce fugi asa?
          – Ce sa fac, raspunde ursul, fug, ca s-ar putea sa ma cerceteze D.N.A.-ul !
          – Pai de ce?
          – Pai: eu am blana, tata blana, mama blana, sor’ mea blana……. De asta.
          Sta cocostarcul, se gandeste putin si o rupe si el la fuga. Si fuge si fuge si fuge… Se intalneste cu maimuta. Maimuta il intreaba:
          – Ce faci cocostarcule? Unde fugi asa?
          – Ce sa fac, raspunde cocostarcul, fug, ca s-ar putea sa vina D.N.A.-ul sa ma cerceteze !
          – Pai de ce? Eu pe picior mare, sor-mea pe picior mare……..
          O rupe si maimuta la fuga. Si fuge, si fuge si fuge …… se opreste deodata brusc si exclama:
          -Da’ eu de ce dracu fug ? Eu in curu’gol, tata in curu’ gol, mama in curu’ gol, sor’mea in curu’ gol
          Daca puteti rade la gluma asta, e bine, daca nu….. Sunteti si d-vs membru al acestui popohr.

          1. popa gheorghe adrian spune

            Sincer sa va spun am auzit bancul acum 3-4 luni de zile de la o femeie de 83 de ani, de altfel o femeie desteapta. Nu intamplator stiti si dvs. bancul acesta :)..si mi-a mai zis cineva o zicala…”Da-i Doamne celui ce i-ai mai dat ca cel ce n-are e-nvatat”…Din pacate sunt membru al acestui popor, dar regretul si mai mare este ca nu vrem sa iesim din marlania, prostia si rautatea care caracterizeaza acest popor dupa 89. UNITATEA nu exista!!! si asta ma doare. Nu avem discernamantul necesar pentru a sustine ceea ce e bun si sa discernem intre manipularile care ni se vand zi de zi si ceea ce ar vrea cineva sa faca cu adevarat.

          2. feraru marcel spune

            Avand in vedere diferenta de varsta si de faptul ca sunteti nepot de comerciant, as spune ca va manifestati ca o tzatza de ’90 de ani, ramasa cu mintea in vremea lui Dej ! Va place de Pontache si ii veti apara manifestarile exagerate, contrazicand si pe cei 2-3 economisti, care-i critica actiunile…. ” dupa 89. UNITATEA nu exista!!!” Parol ?? Pai cine-mi spunea mie acum vreo doi-trei ani despre vitele de Romani ? D-vs, negati unitatea…., considerandu-va urcat undeva pe vr-un soclu…. Ati prins o „iepoca” de aur pentru avocati, avand in vedere vremurile…. Cei de dinainte de ’89 va invidiaza. Parol… Va salut respectuos……d-le Popa.

          3. popa gheorghe adrian spune

            Pacat ca aveti un sablon pe care nu-l puteti depasi. Avand in vedere varsta dvs., ma asteptam la mai mult. Cu aceeasi consideratie, va salut!

  6. Michael Nicholas Blaga spune

    Există în Occident unde am trăit şi muncit 35 de ani, un raport între infracţiunea comisă de o mică întreprindere şi pedeapsa aplicată. În cazul covrigăriei PETRU este clară disproporţia între infracţiunea comisă şi pedeapsa aplicată de ANAF. Nu se închide o întreprindere pentru un bon fiscal neacordat unui cumpărător. Se aplică amenzi progresive ca valoare pînă cînd devine prohibitiv de costisitor pentru un negustor să înşele Statul Romîn. La Miami, Florida, U.S.A. fabrica unde am lucrat a pierdut licenţa de funcţionare emisă de Statul Florida, după ce guvernul local a constatat că acel patron avea 200 de procese pe rol la tribunalele din America, pentru diverse violări ale legilor. Ca urmare, 504 salariaţi ai acelei întreprinderi mijlocii au rămas fără un loc de muncă! Acum pe acel loc unde era clădirea fabricii este un teren viran pentru că Statul Florida a ras cu buldozerul tot ce era acolo. Mi se făcea rău la inimă cînd treceam pe acolo cu maşina şi vedeam terenul acela viran unde lucresem 6 ani…Asta este concluzia tristă cînd se închide o întreprindere: SUNT OAMENI NEVINOVAŢI CU FAMILII ŞI COPII CARE NU MAI AU O PAINE PE MASA CÎND SE DECIDE ÎN MOD ABUZIV ÎNCHIDEREA UNEI FIRME PRIVATE.
    Face ordine Statul, dar costurile sociale NU trebuie să fie mai mari decît dimensiunea infracţiunii comise de patronii potlogari

    1. popa gheorghe adrian spune

      Locuiesti si muncesti in State, dar ai mentalitatea comunistoida dinainte de 89. Ce sa-i faci, tot roman esti tata, chiar de te numesti tu Nicholas „Sarkozy” sau Michael „Schumacher”….ce sa faca Statul Roman? Sa astepte 200 de procese in care PETRU fura de rupe si apoi sa-i inchida afacerea? La mintea mea putina eu asta am inteles din textul tau…

      1. feraru marcel spune

        Adriane, nici nu stii, cat de rau incepi sa fii…..

        1. popa gheorghe adrian spune

          Rau? De ce nu ati spus corect sau intrasingent…sau, pe limbaj basist…”am boala pe hoti” :))

          1. feraru marcel spune

            Il denumiti hot pe patronul covrigariei ?? L-ati condamnat deja si opinia publica inca nu stie ?? Cand l-ati judecat si-n baza caror probe il executati ?? Maestre, daca venea din partea lui Bula, as fi inteles demersul, dar de la d-vs am pretentii !!

          2. popa gheorghe adrian spune

            Marcele, nici nu stii, cat de rau incepi sa fii….

  7. mihai spune

    Dragilor, o mie de vorbe nu face in ban. Aunt foarte multe subiecte de discutat so nemultumiri. Sa nu uitati ‘caini latra omul trece’ trebuie facut ceva.

  8. Marc. spune

    Au făcut mare brânză,corupții lui Peste Prăjit,dar știu ca în Piatra Neamț exista un,, Mare Fermier,”la care cei de la Gardă Financiară își umplu portbagajul mașinii?Are în circulație 5 tractoare cu un singur nr de înmatriculare. Asta se numește activitate? Toți cei din instituțiile de control trebuie ei trași de urechi prin felul cum își fac activitatea.

  9. Petrica spune

    Pai de unde are patronu’ Panamera?

    1. feraru marcel spune
      1. popa gheorghe adrian spune

        D-le Marcel, aveti salariu sau pensie de 5000 lei pe luna? Nu de alta, dar nu inteleg fervoarea cu care aparati aceasta cauza nobila, numita Covrigaria Petru. Si eu sunt clientul acesteia, dar nu fac o pasiune din asta. Ca patronu are Panamera sau nu, e problemaa lui sau a altor comentatori. Cleaners bromley Eu pot sa zic ca diferenta de cultura este infinita, intre tarile vestice si mucosii de romani. Am cunostinte vanzatoare, care au IPHONE de impresie (chiar ele recunosc), dar fac foamea. In Italia, am multe cunostinte, care imi povestesc ca patronii italieni, mult mai bogati ca flamanzii evazionisti de la noi, umbla cu telefoane de 50 de euro. Care e ideea? Cum marlanul roman are bani, prima data isi ia masina, telefon, lanturi de aur cu care sa „traga tractorul” si, in rest, doarme cu chirie sau face foamea, doar de dragul sa-l vada altul ca are situatie materiala buna.

        1. feraru marcel spune

          Maestre, nu conteaza cat castig, ci obiectivitatea din partea-mi…. Intrebarea aia proletara sau cu iz pro(c)let cultist……da’ de unde are ala…., m-a facut sa caut pe net si am gasit site-ul ala. Oare i-au inchis toate chioscurile ?? Ori fisculistii nemteni, in buna traditie mafiota, nu si-au primit „tainul” si l-au executat ?? Puteti sa luati si ipoteza asta-n considerare ?? ori, poate, aveti pretini p-acolo si nu vreti sa le intinati imaginea ? Daca cineva are impresia ca un om de afaceri si-a facut averea necinstit, s-o spuna tare si clar ! Ma enerveaza insinuarile, indiferent la adresa cui sunt indreptate !!! Respectul meu !

          1. popa gheorghe adrian spune

            va enerveaza insinuarile „da de unde are ala”…da v-ati intrebat, poate, ca si altii sunt enervati ca nu stiu cu cine dialogheaza?

  10. maria 63 ani spune

    cine plătește curentul electric care îl consumă gondolele …merg goale permanent .cei de la ANAF sau noi proștii tîrgului ?

  11. Bls spune

    prosti mai sunteti!i-au inchis pentru ca fura!

  12. Misu Fotino spune

    Dar de unde stiti dragilor ca nu tocmai angajatii nu emit bon ca din aia 100 de covrigi(sa zicem) pentru care au aluatul adus, dansii nu fac 110 si baga si ei in buzunar ceva banuti la sfarsit de program? Credeti ca un lant de covrigarii cat e Petru de mare (covrigarii in toata Romania si Rep. Moldova care hranesc cateva sute daca nu mii de angajati) se mai preteaza la a fura covrigii pe care tot el ii fabrica? Pe bune? Legea in loc sa-ti dea doar amenda si sa castige astfel pentru bugetul statului banii aia de amenda, te si inchide o luna pentru o posibila eroare minora, asta inseamna pentru foarte multa lume faliment dragilor. Ghici ce inseamna faliment in sectorul privat pentru voi, exact, si mai multi someri, si mai multi oameni flamanzi, si mai multe pensii/salarii taiate, gaura in bugetul statului. Ca problema nu-s amenzile, alea intr-adevar ar zgudui comerciantul si l-ar face sa fie mai atent data urmatoare, n-ar trebui sa faca anaf nicio ancheta pentru aia 10 lei pe care nu s-a emis bon pentru daca a dat 5000 de lei amenda, pentru ca si-ar face patronul ancheta intre angajati ca sa vada cine a facut greseala. Dar sa-l inchizi o luna afacerea inseamna de cele mai multe ori sa-l trimiti in faliment. Si va bucurati dragilor, bucurati-va! Poate va inchide tocmai firma unde lucrati anaf-ul, si-o sa va platiti ratele spaland babe italiene unde nu le bate vantul. Dar vorba „sa moara si capra vecinului” doar de la romani vine. Neam de putori ordinare, indobitociti de sistemul comunist care va punea pe aia mai turnatori pe cele mai inalte functii. RUSINE! Sistem facut sa ne dea tot pe noi afara din propria tara si pentru idioti sa se bucure de raul altora. Macar astia din sistemul privat dau locuri de munca unora. Statul nu va ajuta decat cu delapidari, deturnari de fonduri si asa mai departe, aia sunt hotii, nu sistemul privat. Nu-mi vine sa cred pentru ce va bucurati! Mi-e rusine ca sunt in acelasi popor cu unii dintre voi!

    1. popa gheorghe adrian spune

      T-o fi matale rusine, da ce faci in sensul asta? inafara sa tragi flegme la ziarpiatraneamt?! sesizari, reclamatii, articole la ziar despre nelegiuirile pe care le cunosti? Sau esti unul din aia care latra da nu musca.

    2. Ionut Corfu spune

      Comentariu de nota zece.

    3. michael spune

      Ai făcut un comentariu lipsit de logică si coerență.

  13. Stefan spune

    Asta e o mare prostie!Trebuie data amenda si se poate face o estimare a impozitelor „”chipurile”‘ neplatite, nu pentru ca nu s-a dat un bon sa se inchida o firma?Desteptii care au facut legea nu s-au gandit ca se da nastere la abuzuri si se deschide chiar drumul unor „”facaturi””.Daca , de exemplu, concurenta plateste un angajat al firmei concurente sa nu dea bon exact cand se face „”controlul ANAF””?!

  14. ancuta spune

    la Roman cand…? sunt brutarii care duc paine si produse de panificatie la tara si nu au dat facturi ani de zile… sunt in satele invecinate lucratori 9 afaceristi)care vand lemne cu masinile fara bon de sute de mii de lei si-au facut case peste noapte nu ii intreba nimeni ca sunt protejati de politie… unii se imbogatesc si noi privim cum, fara a putea face ceva; asta e ROMANIA!

  15. Alin spune

    Bravo în sfârșit reușim să facem ceva în tara asta de hoți!!

  16. Blini spune

    sa-mi fie cu iertare din din partea micilor comercianti si nu numai dar atata timp cat eu platesc produsul cu Tva nu vad de ce acel Tva sa nu ajunga la Stat.
    Cunosc asa zis comercianti de cartier ce au vile si masini de lux…dar nu au bunul simt se te intrebe macar daca Vrei bon…sa nu mai vorbim sa ti-l si dea ca asa prevede legea.
    Eu nu fac comert ,ci sunt un simplu angajat; Si cum platesc orice taxa pentru orice lucru detin sau vreau sa am, consider ca si ei(comerciatii) pot si trebuie sa faca acest lucru.
    E doar o chestiune de mentaliate si bun simt.

  17. constantin spune

    Sunt de parere ca daca a gresit sa fie sanctionat, (sunt unii patroni, angajati care te iau drept fraier cand le cer bonul; asa ca felicitari, si chiar ma bucur!) nu punem in discutie ca anafu-ul si institutiile competente ar trebui sa scuture si mai tare pe cei care incalca legea si delapideaza statul.

    1. Mos Craciun spune

      La noi cel mai mare delapidator e STATUL

  18. gigi spune

    Bine ca pe acesti distinsi domni parlamentari care au furat sute de milioane de euro nu i-a descoperit nimeni,acum sunt bine merci,stau si ne conduc destinele ! Au furat cat pentru 20 de vieti omenesti,s-au pus la adapost,stau un an sau doi la inchisoare,iar dupa ce se elibereaza,sunt asigurati atat el cat si familia lui tot restul vietii ! Am mai citit si ce a patit un domn de la Radauti ,care administreaza o afacere destul de prospera,are cca 200 de angajati,iar renumitul ANAF,pentru 50 lei necontabilizati(eroare),i-a inchis unitatea ptr.30 zile si i-a dat si 5000 lei amenda ! Cat pierde statul din aceasta situatie ????!!!!Cele 200 de familii cum se descurca in aceasta luna????!!!!Ne punem aceste intrebari,in contextul in care suntem condusi de niste „penali”,care au furat tot ce s-a putut,iar acum nu stiu cum sa mai scoata niste bani de la” prostutii de romanasi”,care muncesc cat de cat in limitele legii,iar ei habar nu au de consecintele care ar putea urma,datorita mintii lor odihnite si neumblate la ele !….Bataie de joc!!!!…..Sa le fie rusine!!!!….De unde dracu sa-ti dea omul amenda,daca tu ii inchizi afacerea????!!!!….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate