SMURD in actiune, 17 octombrie

0

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 8 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat.

Sâmbătă, 16 octombrie, la ora 18.12, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi a intervenit pentru acordarea primul ajutor calificat victimei unui accident rutier (Nicu V., 52 de ani), produs pe raza localităţii Dulceşti. Victima prezenta dureri abdominale şi o plagă tăiată la membrul inferior stâng. După ce au evaluat funcţiile vitale ale bărbatului şi i-au aplicat pansamente şi gulerul cervical, paramedicii l-au transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman pentru a beneficia de asistenţă medicală.

În ziua de 17 octombrie, la ora 07.34, echipajul de descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ a intervenit pentru descarcerarea victimei unui accident rutier produs pe DN 15, pe raza localităţii Costişa. Pompierii militari au acţionat pentru descarcerarea victimei (Mircea H., 49 de ani), rămasă captivă între fiarele contorsionate ale autoturismului pe care-l conducea şi care a intrat în coliziune frontală cu un pom aflat pe marginea drumului.
După descarcerare, victima a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi transportată la Unitatea de primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

În ziua de 17 octombrie, la ora 18.27, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat Mariei V. (61 de ani), intoxicată cu fum în dormitorul locuinţei personale din localitatea Săbăoani. În afara intoxicaţiei acute cu fum, victima, aflată în dormitor cu soţul ei (care a fost preluat de un echipaj al Serviciului de ambulanţă), prezenta şi etilism acut. Paramedicii i-au administrat oxigen, au monitorizat-o EKG şi au transportat-o la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.

SMURD in actiune, 17 octombrie

I.S.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate