Ambarcatiune cu imigranti capturata in apele teritoriale Romanesti

0

politiaO ambarcatiune cu 31 de migranti din Orientul Mijlociu la bord, care venea din Turcia, a fost capturata, miercuri dimineata, in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre, intre migranti fiind si 14 copii.

Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, politistii de frontiera de la Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra – SCOMAR au identificat, in jurul orei 2.00 dimineata, in Marea Neagra, o ambarcatiune suspecta ce se afla la aproximativ 15 mile marine travers de localitatea 2 Mai din judetul Constanta.

Astfel, in zona indicata a fost trimis un vas al Grupului de Nave Constanta, care a interceptat ambarcatiunea, fiind vorba despre un yacht de mici dimensiuni, din lemn, avand arborat pavilion turcesc.

La bordul acestuia se aflau mai multe persoane ce purtau veste de salvare si care au cerut ajutor, comandantul navei Politiei de Frontiera luand decizia de a le transfera la bordul vasului sau, in vederea acordarii de asistenta si prim-ajutor. Ulterior, yachtul a fost escortat in zona bazinului portuar al Grupului de Nave Mangalia.

Cercetarile au stabilit ca la bordul anbarcatiunii se aflau 31 de persoane, 21 de sirieni si 10 afgani, respectiv 10 barbati, sapte femei si 14 copii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate