Curs de perfecţionare la Centrul de pregătire a Jandarmeriei Române

0

În perioada 30.08 – 10.09.2010 Grupa II din cadrul Detaşamentului de jandarmi mobil Neamţ a participat la un curs de perfecţionare la Centrul de pregătire a Jandarmeriei Române de la Ochiuri, jud. Dâmboviţa, unde cei 16 jandarmi (Maior Lupu Ionuţ, comandantul Detaşamentului şi 15 subofiţeri) s-au pregătit pentru intervenţie în situaţia în care vor fi nevoiţi să acţioneze pentru asigurarea si restabilirea ordinii publice. Este de remarcat prezenţa, cu rezultate foarte bune, a primei şi singurei jandarmeriţe din structurile de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Sergent major Dascălu Alexandra, promoţia 2010.
La această bază de pregătire jandarmii nemţeni au putut să se antreneze la nivel subunitate, în condiţii foarte apropiate de cele reale, aici fiind materializate mai multe obiective ce pot fi întâlnite la nivelul unui mic oraş si beneficiind de experienţa unor lectori din cadrul Jandarmeriei Franceze şi a Jandarmeriei Române.

Exerciţiile executate au fost:
1. restabilirea ordinii publice – dispozitive specifice de intervenţie în situaţii excepţionale;
2. asigurarea ordinii publice;
3. tehnici de luptă, autoapărare şi imobilizare a persoanelor recalcitrante;
4. îmbunătăţirea calităţilor fizice;
5. îmbunătăţirea tehnicilor de tragere cu armamentul din dotare;

Maior Lupu Ionuţ:
„ Am ţinut neapărat să particip la acest curs, să-mi reîmprospătez cunoştinţele în ceea ce priveşte restabilirea ordinii publice şi a fost o buna ocazie să cunosc nivelul de pregătire a subordonaţilor.”

Ofiţer informare şi relaţii publice
Cpt.

Resmeriţă Cătălin

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate