Comuna Trifesti

0
Comuna Trifesti
Comuna Trifesti

Comuna Trifesti apartine judetului Neamt (satul de resedinta Trifesti aflandu-se la o distanta de aproximativ 7 km fata de municipiul Roman) si are in compunere urmatoarele sate: Trifesti si Miron Costin.
Teritoriul comunei Trifesti este situat in extremitatea vestica a Podisului Moldovenesc, la contactul acestuia cu Subcarpatii. In vest teritoriul comunei este dominat de dealurile subcarpatice, reprezentate prin Dealul Climesti, iar in partea de est se intinde lunca joasa a raului Moldova.
Vatra comunei Trifesti este instalata pe podul celei de-a doua terase a raului Moldova, vatra ce se intinde de o parte si de alta a paraului Valea Neagra, care se varsa in Siret in aval de confluienta acestuia cu Moldova.
Cai de acces: drumul judetean DJ 157 care leaga comuna Trifesti de municipiul Roman.
Suprafata totala a comunei este de 5671 ha. Comuna Trifesti are un numar de 5043 locuitori.
Printre obiectivele turistice ale comunei putem enumera: ,,Biserica Tuturor Sfintilor” din satul Miron Costin (monument istoric) si Biserica ,,Sfantul Nicolae” din Trifesti (monument istoric).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate