NU intrați în panică! Urmează exercițiul de alarmare publică „Miercurea Alarmelor”

0
rt

𝗔𝘁𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗲! 𝗨𝗿𝗺𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝘂𝗻 𝗲𝘅𝗲𝗿𝗰𝗶𝘁̦𝗶𝘂!
𝗡𝘂 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗮𝘁̧𝗶 𝗶̂𝗻 𝗽𝗮𝗻𝗶𝗰𝗮̆!

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ.

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice. Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

𝐀𝐥𝐚𝐫𝐦𝐚̆ 𝐚𝐞𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚̆
Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

𝐀𝐥𝐚𝐫𝐦𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐝𝐞𝐳𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞
Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

𝐏𝐫𝐞𝐚𝐥𝐚𝐫𝐦𝐚̆ 𝐚𝐞𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚̆
Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

𝐈̂𝐧𝐜𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐥𝐚𝐫𝐦𝐞𝐢
Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă 𝑨𝒄𝒕𝒊𝒗𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒏𝒂𝒍𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒊𝒅𝒂𝒄𝒕𝒊𝒄 𝒔̦𝒊 𝒂 𝒆𝒍𝒆𝒗𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒅𝒊𝒏 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒖𝒍 𝑵𝒆𝒂𝒎𝒕̦ 𝒑𝒆 𝒕𝒊𝒎𝒑𝒖𝒍 𝒔̦𝒊 𝒅𝒖𝒑𝒂̆ 𝒑𝒓𝒐𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒖𝒏𝒖𝒊 𝒄𝒖𝒕𝒓𝒆𝒎𝒖𝒓. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Informare transmisă de Căpitan Irina POPA- Purtătorul de cuvânt al ISU Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate