Opriţi-o pe Monica Macovei!

5

Am luat act cu îngrijorare şi uimire de ultima tentativă a Monicăi Macovei de a pune presiune pe justiţie prin modul incalificabil în care a cerut PÎCCJ să ia un dosar al procurorului Mihai Negulescu de la Parchetul Judecătoriei Braşov, deşi nu avea calitate procesuală.
Ingerinţele repetate în actul de justiţie ale europarlamentarului PDL Monica Macovei se cunoşteau, erau aproape notorii, dar nu exista şi o probă materială a acestora.
Acum, dovada este dată chiar de către CSM, care în data de 22 mai 2012 a analizat, în plen, rezultatele verificărilor Inspecţiei Judiciare ca urmare a cererii unui procuror din Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, Mihai Negulescu, care s-a plâns Consiliului că fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, prin demersurile sale, a încercat să-i ştirbească independenţa şi reputaţia profesională.
În fapt, într-un mod de-a dreptul scandalos, această supra-numită Ioana D’Arc a justiţiei, dar care seamănă aproape leit în comportament cu Ana Pauker, solicitase Procurorului General al României să preia un dosar aflat în curs de soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov pentru a fi instrumentat la PICCJ, ca să fie soluţionat „mai rapid” şi „profesionist”. În mod evident, procurorul care lucra în acest dosar, Mihai Negulescu, a considerat pe bună dreptate că aceasta este o ingerinţă crasă în activitatea sa independentă şi a cerut CSM să-i apere aceasta independenţă.
Inspecţia Judiciară a conchis că Ministerul Public nu a dat curs solicitării europarlamentarului Monica Macovei, menţionând că implicarea în cursul unui dosar a unei persoane care nu are calitate procesuală este considerată o ingerinţă în actul de justiţie, şi atunci când se concretizează într-o presiune exercitată asupra procurorului investit cu soluţionarea dosarului.
Este de apreciat modul în care instituţiile statului au analizat acest caz de o gravitate extremă şi fără precedent.
Monica Macovei demonstrează încă o dată (pentru a câta oară?!?) că singurul mod real în care acceptă să funcţioneze justiţia din România este după propriile dorinţe sau umori. Este evident că nu i-a păsat niciodată cu adevarat de independenţa justiţiei, de performanţa acestui sistem sau de problemele reale cu care se confruntă.
Acum avem şi dovada materială de necontestat care ne arată că această doamnă se comportă exact ca un komisar din anii ’50.
Instituţiile statului trebuie să blocheze ferm asemenea acte fără precedent iar asociaţiile profesionale ale magistraţilor trebuie să protesteze hotărât împotriva unui comportament sfidător şi aberant al unui europarlamentar. Mai mult chiar consider că PDL trebuie să se delimiteze urgent de asemenea practici ale unui membru al său de vază.
Partenerii noştri europeni vor înţelege, mai devreme sau mai târziu, că sub masca atent şi îndelung croită de apărător al justiţiei, Monica Macovei este, de fapt, un duşman feroce al acestui sistem şi nu pierde nicio ocazie în a denigra în mod nejustificat doar actele ce nu sunt pe placul domniei sale, chiar dacă iniţiativele sale sunt în dispreţul legii!
Monica Macovei trebuie oprită din drumul său de distrugere sistematică a unui sistem judiciar care trebuie să-şi consolideze independenţa!

Senator Ioan Chelaru,
Vicepreşedinte PSD

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. cris99 spune

    „Cultura” ta @marius e de ordinul pico sau poate chiar atto.Fandoseala si snobismul tau insa sunt cu siguranta de ordinul mega.Cred ca episcopu te-a caracterizat suficient.
    Felicitari asterix&obelix pentru observatiile tale la obiect,corecte si coerente.Din pacate, in spatiul virtual, se vor gasi intotdeauna tradatori si lichele care sa incerce sa manipuleze oamenii , rastalmacind si sucind adevarul.

  2. marius spune

    @ episcopu’:
    Episcoputzoiule,au stii tu ce-i aia delatiune?
    No,daca nu,sazi bland,ia cartea in mana si za o rugaciune de limpezeala la neuron.
    Nu ma retii mai,ca n-ai de ce.
    De data asta te-am bagat in sama.
    Data viitoare……..NU
    Nu promit nimic.
    Dac-ai sti ce delatiuni birjaresti stie cultura mea,da’nu le poate esprima ca-i fata de pension.

  3. asterix&obelix spune

    Sunt satul de Europa!

    Si nu pot sa o repet destul: m-am saturat!

    Sunt satul de ipocrizia unor asa zisi domni, care ne tot invata de cateva decenii incoace cum trebuie sa traim. Sunt satul de valorile lor, pe care ei ni le impun, desi ni
    ci macar ei nu le respecta. Sunt satul sa mi se spuna ca modul in care au trait parintii, bunicii, stramosii mei, este gresit, ca Dumnezeul meu este gresit si ca tara mea nu este a mea.

    Sunt satul sa vad burtosi petrecand in curtile manastirilor, doar pentru ca asa vor ei. Sunt satul sa le tolerez excesele, mizeria, si sa privesc cu dezgust in alta parte, pentru simplul fapt ca si ceilalti o fac.

    Sunt satul sa ii tolerez pe tigani cu furturile, inselaciunile, infraciunile lor de tot soiul, pentru ca Europa imi spune ca trebuie sa o fac, in timp ce Europa (prin vocile parlamentarilor) emit legi care cer renegociere tratatului de aderare al Romaniei, in asa fel incat ei sa poata expulza tiganii dupa bunul lor plac.

    M-am saturat sa vad cum trebuie sa ne justificam toate deciziile politice interne unor politruci trimisi de Bruxelles, pe care, printre altele, tot noi ii platim. Tot noi ii tinem in fotoliile lor moi, cu salariile lor de mi de Euro si cu scutirile lor de taxe. Si asta doar pentru a veni si a ne predica valori, pe care nici ei nu le respecta.

    Eu de ce sa platesc taxe, daca ei nu o fac?

    Cand am ajuns eu sclavul lor? Cand am acceptat sa ii urc pe acest piedestal, pentru a le asculta apoi minciunile?

    Sunt satul sa ii vad cum accepta amestecul guvernului maghiar in Romania, cum il preaslavesc, ca pe o valoare a multiculturalismului, in timp ce eu, care vreau doar tara stramosilor mei, sunt infierat ca xenofob. Sunt satul sa fiu pus la perete de oameni platiti si din taxele mele si sa fiu obligat sa asist cum altii sfasie trupul Romaniei, pentru care bunicii si strabunicii nostri si-au lasat sangele si chiar oasele.

    Asa ca, domnilor europeni, eu vad doar urmatoarele posibilitati:

    Ne acceptati asa cum suntem, cu bunele si cu relele. Atata timp cat ne acceptati banii, care va platesc salariile si va mentin stilul aristocrat de viata, taceti din gura, ingenunchiati in fata acestui popor si multumiti-i.
    Renegociem trataul de aderare. Acceptam sa ne trimiteti tiganii inapoi, dar nu va mai platim nici un ban. Ne vrem minele, petrolul, pamantul, pe care vi l-am daruit, inapoi!
    Iesim din UE! Terminam acest balci, si aceasta mascarada infecta. Parasim odata pentru totdeauna aceste pseudo-valori si ne intoarcem la valorile parintilor nostri. Uitam de multiculturalism odata pentru totdeauna si ne aducem aminte de ce am rezistat ca un neam crestin-ortodox la rascrucea dintre atatea imperii si ne indreptam din nou coloana. Si ne vrem minele, petrolul, pamantul, pe care vi l-am daruit, inapoi!

  4. episcopu' spune

    @marius
    Tu esti cumva omul de serviciu de pe acest site? tot iti dai cu pareri academice.te plateste cineva? se castiga bine din delatiune? poate ai treaba si noi te retinem

  5. marius spune

    @ Senator Ioan Chelaru,
    Vicepreşedinte PSD
    Draga prietene ales,nu crezi ca acest comunicat seamana cu unul din anii ’50?
    Atunci,prietenii poporului ii infierau pe cei care faceau demersuri contrare politicii lor.
    El,dusmanul feroce al noii oranduiri trebuia dat pe mana poporului. Acesta trebuia sa stie si sa-l judece cu manie proletara,atunci,acum cu manie uselista.
    De ce nu va spalati voi rufele in famiglie?
    Nu crezi ca mai bine am discuta despre cum are de gand guvernul sa mai instraineze si ultimele(?)intreprinderi romanesti?
    De ce nu iesiti in senat sa opriti privatizarile paguboase?
    De ce acceptati vanzarea tarii si inrobirea Romanilor la stapani straini?
    De ce nu iese prietenul Ghise cu cei 7,4 milioane care dau ocol Cotrocenilor sa strige JOS UE,JOS EURO,VREM SA FIM INDEPENDENTI NU SA ASCULTAM DE LUXEMBOURG SAU WASHINGTON.
    DE CE???
    N-aveti curaj? Pierdeti voturi?
    Aveti guvern,sunteti sute,super majoritari si cu toate astea O SCALDATI!!
    Sau cum spunea un alt prieten :mangleala,manareala,joc de glezne.
    Stiti doar sa ne divizaticonform cu preceptul DIVIDE ET IMPERA!!
    Hai prietene senator!
    Hai domnule Senator al ROMANIEI!!!
    Doar dupa ce o veti face voi vota DA.
    Pana atunci m-abtin
    Un „prost”,pe care l-ati putea aduce pe calea cea buna,adica uselista.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate