Cum promovăm turismul românesc în mediul online? Toate răspunsurile la conferinţa Marketing Online pe nişa turismului – Piatra Neamţ, 14-16 septembrie

3

Piatra Neamț devine, pentru trei zile, epicentrul național al turismului românesc. Organizatorii au reușit să aducă laolaltă administrațiile regionale și locale, reprezentații ofertelor turistice, specialiștii marketingului online, dar și jurnaliștii și blogerii nișei turismului într-o conferință care și-a propus să evidențieze beneficiile promovării business-urilor din turismul românesc în online.

Cei 11 speakeri sunt nume importante în sfera marketingului online, fiecare dintre ei specialiști în domeniile lor. Doru Mărculescu, general manager la infoturism.ro, Mugur Pătrascu, head of marketing pentru ileo Marketing Interactiv, cea mai mare companie de comunicare digitală a grupului Leo Burnett, Alexandru Negrea, social media manager pentru Banca Comercială Română, Monica Jitariuc, head of social media și partener The Practice, cea mai premiată agenție românească de PR, dar și alte autorități în domeniu vor veni la Piatra Neamț pentru a-și împărtăși experiența la conferință.

Se vor aborda subiecte de interes precum Google AdWords și SEO, newsletters, marketing afiliat, brand personal, social media, bloguri, rețele sociale (Facebook), adunând astfel un volum considerabil de informații pentru cele două zile de prezentări. Pentru a întregi conceptul evenimentului, o delegație importantă de bloggeri și jurnaliști va fi prezentă la Piatra Neamț pentru a desfășura un tur ghidat de-a lungul întregului județ, vizitând astfel cele mai importante atracții turistice din zonă.

Printre ei se află și Cezar Dumitru (www.imperatortravel.ro) și Răzvan Pascu (www.razvanpascu.ro), cei mai importanți bloggeri români de pe nișa turismului, fiecare dintre ei cu audiențe de zeci mii de cititori lunar. Răzvan Pascu va susține și o prezentare în cadrul conferinței în care va discuta despre diferența dintre marketing online și PR pentru business-urile din turism și despre cum pot fi aceste două componente complementare.

Răzvan Pascu: “Dacă Facebook-ul te poate ajuta enorm la capitolul imagine, părerea mea este că e aproape egal cu zero la capitolul vânzări. Știu că aici probabil o să îmi sară în cap toți cei care câștigă într-un fel sau altul bani din consultanță pentru Facebook, însă această este părerea mea și nu o să mi-o schimb prea ușor, mai ales că este construită în timp, din exemple personale sau din exemplele unor companii cu care lucrez. Aici trebuie să intervină PR-ul (care nici el nu vinde, dar măcar poate pune o bază mai solidă la imaginea formată pe Facebook) și mai departe Marketingul care trebuie să creeze produse și oferte atrăgătoare. Intervine apoi și distribuția și vânzările, dar și produsul în sine – desigur, sunt multe de spus și mai ales în turism lucrurile nu sunt foarte roz și prea puține companii înțeleg cu ce se mănâncă Social Media.”

Bloggerii şi jurnaliştii vor comunica în timp real către comunitățile lor de cititori, având ca scop popularizarea turismului regional și promovarea valorilor turistice ale județului. Se estimeaza că efortul de comunicare al turului va atinge circa jumătate de milion de români, fie ei cititori de bloguri, fie utilizatori ai reţelelor de socializare precum Facebook, Twitter sau Youtube.

Toate informațiile despre conferință, inclusiv speakeri, prezentări și oferte se găsesc pe site-ul www.central-events.ro. Infotripul #priNeamt este organizat de Central Plaza Hotel cu ajutorul Primăriei Piatra Neamţ și susținut de Petrom, Cosmote, Noroc și Autonom.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. silvia spune

    consider ca promovarea online a turismului este un subiect nou insa exista multi neinformati in acest domeniu si care habar nu au despre ce vorbesc

  2. asterix&obelix spune

    Astep raspunsul la intrebarea pusa, nu cu mult timp in uram, cum s-au cheltuit si de catre cine banii pentru reabilitarea axialului……. , care ducea in curtea hotelului lui Tarata ???

  3. Viorel spune

    Ce sociall media, pr, marketing si alte pretentii din astea? Ba negrilor v-a facut tatucul Culita Tarata tembeliziune sa va spele creierii de la est in toate punctele cardinale. O sa va cazeze Vasiliu si Spiridonescu in hotelul daramat, Durau, si or sa va filmeze din balcon de la Bistrita. Cu Culita in frunte vom avea victorii multe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate