Lovitură sub centură pentru nemțeni. Mielul de Paște – doar din abator
De parcă pandemia care a pus la pământ toate ramurile economice ale județului nostru nu era de ajuns, anul acesta fermierii noștri nu mai au voie să comercielizeze carne decât dacă mieii au fost sacrificați în abatoare specializate.
Așadar, fermierii sau chiar gospodarii care până anul acesta ne puteau vinde carne de miel crescut natural, la un preț decent, sunt puși la zid de către DSVSA. Păi nu-i mai simplu să rămână oamenii cu marfa nevândută în favoarea supermarket-urilor care oferă carne din import?
Conform DSVSA, este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public direct din gospodăria proprie. Totodată, pentru a fi comercializată, carnea de miel trebuie să aibă ștampilă rotundă.
Ba mai mult, pentru a fi siguri că nu vor exista abateri, cei de la DSVSA impun gospodarilor să returneze în termen de 7 zile de la sacrificare, crotaliile animalelor.
„-Ovinele și tineretul ovin se pot sacrifica indiferent de vârstă, pe toată perioada anului, în gospodăria proprie numai pentru consum propriu in familie;
-sacrificarea mieilor și consumul cărnii de miel în gospodăria/curtea cetățeanului nu intră sub incidența legislatiei comunitare;
-este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public direct din gospodăria proprie.”, transmite DSVSA.