ZIUA EUROPEANĂ A PARCURILOR

0

Începând cu anul 2004, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva celebrează în fiecare an Ziua Europeană a Parcurilor (24 mai), prin organizarea unor acţiuni locale, la nivelul parcurilor, dar şi una la nivel naţional.


Această zi marchează crearea primelor 9 parcuri naţionale din Europa (Suedia, anul 1909), celebrarea evenimentului fiind lansată în anul 1999 de către Federaţia Europeană a Parcurilor, EUROPARC, cu scopul de a ilustra rolul ariilor naturale protejate europene şi sensibilizarea publicului larg privind importanţa acestora.

Privește cerul. Atinge un copac. Simte aerul. Regăsește-te. Aceasta este deviza pe care EUROPARK  Federation o propune pentru evenimentele ce vor marca celebrarea Zilei Europene a Parcurilor din acest an.

Pentru a continua această tradiţie, Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva împreună cu Ministerul Mediului și Pădurilor, Academia Română, PNUD-România (Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare), organizează şi în acest an o manifestare de celebrare a Zilei Europene a Parcurilor, care va avea loc în data de 24 mai 2012, incepând cu ora 11:00, la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București.

Agenda evenimentului cuprinde alocuţiuni, prezentări şi o expoziţie foto cu imagini din diverse arii naturale protejate din România.

Pentru a sustine cauza ariilor naturale protejate vor fi prezenți la eveniment ambasadorii onorifici ai parcurilor : Camelia Șucu, Grigore Leșe, Petru Lificiu, Dan Matei Agathon, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipa, Anton Caragea, Crina Coco Popescu și Dumitru Prunariu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate